Drumul care îi scapă pe șoferi de traficul infernal. Acces mai rapid spre mare

Drumul care îi scapă pe șoferi de traficul infernal. Acces mai rapid spre mare Drum în construcții. Sursa foto: Stefan Schweihofer/ Pixabay

Ilfov. Perspectiva construcției unui drum esențial aduce speranțe locuitorilor din jurul Capitalei, promițând să reducă aglomerația în trafic. Acest nou traseu va îmbunătăți și fluidiza circulația în zonă, conectându-se la Autostrada Soarelui și facilitând astfel accesul turiștilor către litoral.

Mai precis, Consiliul Județean Ilfov a avizat indicatorii tehnico-economici pentru proiectul de construcție a drumului DJ301.

Drum de legătură cu Autostrada Soarelui

„DJ301-Tânganu-A2-Cernica, un nou drum de legătură crucial cu Autostrada Soarelui.

Astăzi, 10 Iulie 2024, a fost aprobat în ședința de consiliu un nou proiect de infrastructură, DJ301 - Tânganu - A2 - Cernica, mai exact, noii indicatori tehnico-economici”, potrivit CJ Ilfov.

Șoseaua se va întinde pe o distanță de opt kilometri și va conecta direct DJ301 de la satul Tânganu la Autostrada Soarelui și localitatea Cernica.

Noul drum de legătură va redistribui traficul către A2 și apoi către DNCB - București - Constanța - Aeroportul Otopeni. Această accesibilitate sporită va stimula dezvoltarea economică a regiunii.

Drum DJ301

Drum DJ301. Sursa foto: Facebook/ CJ Ilfov

Consiliul Județean Ilfov a subliniat că proiectul a fost elaborat în parteneriat cu Primăria și Consiliul local Cernica, exprimând încrederea că aceste inițiative de infrastructură vor contribui decisiv la creșterea economică în viitor.

Costul total al lucrărilor este de 174.256.939,68 lei cu TVA inclus, iar perioada de execuție este estimată la 16 luni.

Șoseaua, supraaglomerată în momentele cheie ale zilei

Președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma, a subliniat că scopul acestui nou segment de infrastructură este să faciliteze fluidizarea traficului pe întreaga latură estică a județului Ilfov.

Pentru a înțelege mai bine impactul proiectului, s-au analizat datele din teren.

În prezent, în Tânganu locuiesc 3460 de persoane, în timp ce în întreaga localitate Cernica sunt înregistrate 11.377 de locuitori ilfoveni.

Centura Capitalei

Centura Capitalei. Sursa foto: cnadnr.ro

„Pentru că, în teren, sunt mult mai mulți cei care s-au mutat din Capitală, în această zonă din județul nostru. Este motivul pentru care dimineața, spre serviciu, spre școală, drumul spre Centura Capitalei, spre Orașul Pantelimon se supraaglomerează. La fel și seara, la revenirea acasă”, a transmis acesta într-un comunicat de presă transmis pe Facebook.