Centura Capitalei. Cât de avansate sunt lucrările pe Tronsonul 3 Sud

Centura Capitalei. Cât de avansate sunt lucrările pe Tronsonul 3 Sud

Centura Capitalei: Constructorul grec a anunțat că are în plan să dea în circulație tronsonul de autostradă din sudul Bucureștiului la începutul toamnei. Acest lot va face trecerea dintre Centura sud către Centura nord, trecând peste Autostrada A1 București-Pitești.

Centura Capitalei. Lucrările pe Tronsonul 3 Sud, „la aproape 70% progres”

Constructorul grec Aktor a avansat cu lucrările pe șantierul viitoarei Autostrăzi Sud București A0 Sud Lot 3 în ultima luna, apropiindu-se de pragul de 70% stadiu fizic de execuție.

Centura a Capitalei. Sursa foto: Aktor

Tronsonul A0 Sud Lot 3 are o lungime de 18 km, din care 15,465 km fac parte din Centura Sud, și 2,5 km din Centura de Nord, despărțite de autostrada A1 spre Pitești. Din lungimea totală de 18 km, AKTOR a așezat deja primul strat de asfalt AB2 pe 10,5 km.

Ne puteți urmări și pe Google News

Constructorul a progresat și în alte puncte cheie ale segmentului: pasajul peste DJ 601 la km 98+272 (Ciorogârla) sau podul peste râul Ciorogârla la km 99+932 (Ciorogârla).⁠

Pe lângă pasajul de peste A1, din zona Ciorogârla, AKTOR mai realizează pe segment A0 Sud Lot 3 alte 4 poduri, 6 pasaje (overpass-uri), 46 de podețe, două parcări temporare și două spații de servicii. La începutul lunii iunie, cele 11 structuri (poduri și overpass-uri) erau realizate în proporție de 70%.

Centura a Capitalei. Sursa foto Aktor.

Lucrările vor fi gata așa cum a promis compania Guvernului României

„Am asigurat personal Guvernul României că vom fi gata până la sfârșitul lunii august, începutul lui septembrie”, a declarat recent Alexandros Exarchou, Vicepreședinte al Consiliului de Administrație si CEO al Grupului Intrakat, din care face parte constructorul Aktor SA.

Proiectul mai include lucrări de terasament, constucția rambleelor, împrejmuire, bariere, parapet, marcaje și elemente de semnalizare orizontală și verticală, sistem de iluminat, sisteme de comunicație ale autostrăzii, zone publice de agrement, lucrări de peisagistică și amenajare a terenului.

AKTOR Construction este membru al Grupului Intrakat, lider în industrie în sectoarele Greciei construcții, infrastructură, concesiuni/parteneriate public-private (PPP), surse regenerabile de energie (SRE), stocare de energie, dezvoltare imobiliară, proiecte de mediu și tehnologii digitale, cu o prezență semnificativă în Europa de Sud-Est, listată la Bursa de Valori din Atena din 2001”, se arată în comunicatul AKTOR.