Legume ce ajută la păstrarea inimii sănătoase

Legume ce ajută la păstrarea inimii sănătoaselegume / Sursa foto: Arhiva EVZ

Consumul regulat de legume este esențial pentru sănătatea cardiovasculară, deoarece doar 10% dintre adulții din SUA consumă zi de zi cantitatea de legume recomandată (două-trei căni pe zi).

Consumul de legume și inima

Bolile de inimă sunt principala cauză de deces în această țară, iar consumul regulat de fructe și legume este legat științific de reducerea riscului de boli cardiovasculare.

Legumele sunt bune pentru sănătatea inimii datorită bogăției lor în vitamine, cum ar fi B1, B2, niacină și acid folic, în elemente esențiale precum calciu și potasiu și în substanțe fitochimice, care sunt compuși bioactivi de origine vegetală.

Vitaminele B ajută la menținerea tensiunii arteriale la un nivel sănătos, în timp ce niacina ajută la scăderea colesterolului LDL. Folatul a fost asociat cu scăderea riscului atât de boli cardiovasculare, cât și de accident vascular cerebral.

Substanțe benefice pentru inimă

Calciul joacă un rol în menținerea bătăilor inimii, iar potasiul este benefic pentru inimă prin atenuarea tensiunii din pereții vaselor de sânge, ceea ce ajută la scăderea tensiunii arteriale.

Substanțele fitochimice din legume sunt deosebit de importante pentru sănătatea inimii, deoarece ajută la protejarea împotriva stresului oxidativ, care poate avea un impact negativ asupra inimii. O dietă bogată în fibre sprijină sănătatea inimii, împiedicând creșterea colesterolului și a tensiunii arteriale.

Frunzele verzi, cum ar fi varza kale, spanacul și bok choy, sunt deosebit de bune pentru sănătatea inimii, deoarece sunt bogate în nitrați, care sunt transformați în oxid nitric, un compus care poate relaxa vasele de sânge.

legume

legume / Sursa foto. Pixabay

Legume care ajută

Dr. Deepak Vivek, MD, cardiolog la Orlando Health, consumă, de asemenea, frunze verzi, în special spanac, care sprijină sănătatea cardiovasculară în mai multe moduri, inclusiv îmbunătățirea sensibilității la insulină și reducerea stresului oxidativ.

Spanacul este, de asemenea, bogat în fier, care este important pentru producția de celule roșii din sânge, și în vitamina E, un antioxidant care protejează organismul de radicalii liberi, care pot juca un rol în provocarea bolilor de inimă, a cancerului și a altor boli.

Pe lângă faptul că sunt o forță nutritivă, frunzele verzi sunt versatile și pot fi integrate în aproape orice masă. De exemplu, spanacul poate fi pus în salate sau ceva sărat pentru a fi alăturat cărnii la grătar.

Alte modalități de a include verdele cu frunze în mese includ adăugarea lor la ouă, paste, curry și supe. Consumul mai multor verdețuri va aduce beneficii întregului organism, inclusiv inimii, și de fiecare dată când le adăugați la masă, este un câștig pentru sănătatea dumneavoastră cardiovasculară, potrivit Yahoo.

 

 

Ne puteți urmări și pe Google News