Un cardiolog mănâncă săptămânal acest tip de pește. Este perfect pentru sănătate

Un cardiolog mănâncă săptămânal acest tip de pește. Este perfect pentru sănătatePește. Sursa foto: Arhiva EVZ

Tipul de pește recomandat de cardiologi. Sănătatea inimii este crucială, deoarece 647.000 de americani mor anual din cauza bolilor de inimă și a afecțiunilor cardiovasculare. Un stil de viață sănătos poate preveni sau gestiona aceste afecțiuni, incluzând exerciții fizice, gestionarea stresului, evitarea fumatului și a alcoolului și o dietă echilibrată cu un conținut scăzut de colesterol, grăsimi trans, grăsimi saturate, zahăr și sodiu.

O dietă sănătoasă pentru inimă include, de obicei, legume cu frunze verzi, leguminoase, nuci, ulei de măsline, fructe de pădure și pește. Somonul este cel mai sănătos pentru inimă, datorită nivelului ridicat de acizi grași omega-3 pe care îl conține. Cu toate acestea, nu toți somonii sunt creați la fel, iar somonul sălbatic este recomandat în detrimentul somonului de crescătorie.

Tipul de pește recomandat de cardiologi

Cele mai mari beneficii pentru sănătate ale somonului sunt acizii grași omega-3, care s-au dovedit a reduce nivelul trigliceridelor, reduce inflamația vasculară și reduce riscul de aritmii (ritmuri cardiace anormale). Consumul de pește de patru ori pe săptămână sau mai mult poate reduce incidența infarctului miocardic acut și chiar și două porții pe săptămână pot reduce incidența unui eveniment cardiovascular major și a decesului în rândul persoanelor cu un diagnostic stabilit de boală cardiovasculară.

pește

Sursă foto: Arhiva EVZ

Pentru prepararea somonului, se recomandă să îl consumați crud dacă este posibil, să îl gătiți la o temperatură foarte scăzută, să îl gătiți la aburi, să adăugați ierburi, condimente și sucuri și să evitați condimentele cu multă sare. Somonul este suficient de aromat pentru a nu avea nevoie de prea multe pentru a-l face atât sănătos, cât și delicios, și există multe opțiuni gustoase când vine vorba de acest pește specific.

Alte tipuri de pești sănătoși

Alte tipuri pești sănătoși pentru inimă includ sardinele, păstrăvul, macroul și heringul, care sunt, de asemenea, bogați în alte substanțe nutritive, cum ar fi vitamina D, care poate scădea nivelul trigliceridelor, reduce inflamația vasculară și reduce riscul de aritmii. Cu toate acestea, oamenii ar trebui să evite fructele de mare sau peștele care au un conținut ridicat de mercur, cum ar fi peștele spadă, marlinul și rechinul.

Sursa foto: pxhere.com

Și uleiul din ficat de cod ajută

Dacă nu sunteți un fan al peștelui, dar doriți totuși beneficiile pentru sănătate, uleiul din ficat de cod poate fi folosit ca supliment, iar legumele cu frunze verzi, nucile sau semințele de chia pot oferi, de asemenea, beneficii similare pentru sănătate. Pe scurt, o dietă sănătoasă pentru inimă poate fi obținută printr-o varietate de pește, inclusiv somon, sardine, păstrăv, macrou și hering, și prin încorporarea în dieta dumneavoastră a legumelor cu frunze verzi, a nucilor și a semințelor de chia, potrivit Yahoo.

Ne puteți urmări și pe Google News