Scandalul puilor vopsiți. Ce ascund autoritățile

Scandalul puilor vopsiți. Ce ascund autoritățileSursă foto: Facebook

„Scandalul puilor vopsiți” continuă, iar  afirmațiile autorităților cu rol în siguranța alimentară par să-l întrețină.  Nimeni nu vine cu explicații concrete. De ce sunt colorați puii și dacă carnea reprezintă un pericol. Spre exemplu, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, susține că fermierii nu vopsesc puii să devină galbeni, pentru a părea că sunt hrăniți natural. Florin Barbu se scuză în cazul scandalul puilor vopsiți și spune că nu poate să-și dea cu părerea.

Cum se „scuză” ministrul Agriculturii în scandalul puilor vopsiți ANSVSA nu a făcut controale, dar susține că „puii nu ar fi vopsiți”

Ministrul Agriculturii,

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu. Sursa foto: Facebook

Ministrul Agriculturii spune că așteaptă raportul Autorității Naționale Sanitar-Veterinare, instituție pe care nu o coordonează.

„Eu nu cred acest lucru, că fermierii fac aşa ceva, în primul rând. În al doilea rând, ANSVSA, care nu este în subordinea Ministerului Agriculturii, face verificări şi bineînţeles că se va ieşi cu un raport pe acest lucru. Nu pot să-mi dau cu părerea, eu nu cred că fermierii români vopsesc puii, să fie foarte clar", a precizat Florin Barbu, într-o intervenție la Antena 3.

Miercuri, 27 martie,  președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor(ANPC), Horia Constantinescu, acuza că puii sunt injectați cu substanțe galbene ca să arate ca și cum ar fi hrăniți organic. ANSVSA l-a contrazis imediat, deși încă nu are un control cu privire la puii care ajung pe mesele românilor, însă, susține că aceștia  nu ar fi vopsiți. Mai mult decât, reprezentantul ANSVSA spune că toți puii conțin bacteria Salmonella, însă, două tulpini ale acesteia ar fi dăunătoare pentru organismul uman.

Pui cu salmonella. ANSVSA: „Doar două tipuri sunt periculoase”

carne de pui cu salmonella

Sursa: arhiva EVZ

„Să nu creăm inducere în eroare că produsele comercializate de producătorii români sunt infestate sau li se adaugă coloranți. Fiecare lot de păsări care se sacrifică în ferme e testat de salmonella. Îi explic public lui Horia Constantinescu că sunt 2.500 de tipuri de salmonella, dintre care doar două sunt periculoase și sunt reglementate. Consumatorii trebuie să știe că noi nu mâncăm carne sterilă, doar produsele sterile din conservă nu conțin bacterii. Orice aliment pe care punem mâna are salmonella”, a precizat  a  Mihai Pone, director executiv al ANSVSA,  pentru Digi24.