Plata pensiilor în luna aprilie. Mesajul Poștei Române

Plata pensiilor în luna aprilie. Mesajul Poștei Române Pensii. Sursa foto: Arhiva EVZ

Plata pensiilor nu va fi întârziată, susține  susţine directorul general al companiei Poşta Română, Valentin Ştefan, făcând referire la ameninţarea cu grevă din partea sindicaliştilor. Miercuri, 27 martie, este programată o nouă rundă de negocieri între companie şi sindicalişti de către ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan-Gruia Ivan.

Data la care se plătesc pensiile în luna aprilie. Oficialul Poștei Române: „Vor fi distribuite așa cum trebuie”

Întrucât au fost  ipoteze cu privire la o întârzierea plăților pensiilor, directorul Poștei Române, Valentin Ivan, a menționat că pensiile vor fi livrate până la data de 15 aprilie ac

„Vreau să transmit acest mesaj de încredere pentru că sunt convins, pe baza acestor informaţii, pa baza acestor rezultate, că până la 15 aprilie toate pensiile, toate obligaţiile sociale vor fi distribuite aşa cum trebuie", a spus Valentin Ştefan, marţi,  26 martie, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Recent, ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, menționa că nu poate fi încălcată convenția dintre Casa de Pensii și Poșta Română,  făcând referire la greva de avertisment, declanșată de poștași. Această afirmație a fost reluată de reprezentantul Poștei Române, Valentin Ivan. El susține că mai puțin de 10% dintre angajații instituției pe care io conduce au amenințat cu greva generală, iar salariile acestora nu pot fi majorate din cauza legislației în vigoare.

Plata pensiilor nu va fi afecatată. De ce nu pot fi majorate salariil poștașilor

poștași

Sursă foto: Facebook

„Sindicatul solicita 250 de milioane de lei în plus la fondul de salarii. Noi le spunem că nu avem banii aceştia, compania chiar nu are, e o companie care se autofinanţează, iar pe de altă parte nu ne permite legea bugetului de stat", a spus Valentin Ştefan”, a explicat reprezentantul Poștei Române.

În urmă cu o săptămână, membrii Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România (SLPR) au întrerupt lucrul timp de două ore, în aproape toate oficiile poştale din ţară, ca urmare a grevei de avertisment anunţată de liderii sindicali.