Evenimentul Zilei > Sport > Drama unui titan al sportului. Este de nedescris ce s-a întâmplat cu tatăl său
Drama unui titan al sportului. Este de nedescris ce s-a întâmplat cu tatăl său

Drama unui titan al sportului. Este de nedescris ce s-a întâmplat cu tatăl său

Michael Jordan (57 de ani) rămâne unul dintre cei mai mari sportivi din istorie, baschetbalistul care a marcat ca nimeni altcineva acest sport.

A reprezentat primul mare produs de marketing sportiv și primul om care a câștigat 1 miliard de dolari din drepturile de imagine și veniturile din teren.

Atunci când era în plină ascensiune, în 1993, Michael Jordan a suferit însă o pierdere ireparabilă. Tatăl său, James, a fost jefuit și omorât. Baschetbalistul era afectat în acea perioadă, pentru că părinții săi nu se mai înțelegeau. Jordan senior investise în câteva afaceri de care se alesese praful și era căutat de creditorii care încercau să-și recupereze banii. James o acuza pe soția sa, Deloris, că încearcă să-l denigreze în fața copiilor, pe care voia să-i câștige de partea ei.

Dispariția lui James Jordan începe la data de 22 iulie 1993, atunci când și-a părăsit casa din suburbiile orașului Charlotte. Soția luase un avion spre Chicago, jucător la Bulls, pentru a-l vizita pe Michael, iar James s-a urcat în Lexusul său și a plecat în ținutul Pender, la înmormântarea unui vechi prieten, după cum povestește Roland Lazenby în cartea „Michael Jordan – Viața”.

A doua zi, pe 23 iulie, parintele marelui baschetbalist trebuia să ia un avion spre Chicago, pentru a participa la un eveniment organizat de Michael. Însă, el nu s-a mai urcat niciodată în acel avion. La data de 2 august, secretara lui Jordan senior a sunat-o pe Sis, fiica acestuia, să-i spună că șeful ei nu mai apăruse la birou de zile întregi, iar angajații demisionaseră pentru că erau neplătiți. Sis și-a sunat mama, iar Delories și-a dat seama că, în casă, lucrurile erau nemișcate, deci James nu trecuse pe acolo.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: