Incendiul de la Ferma Dacilor. Pe cine dă vina Cornel Dinicu

Incendiul de la Ferma Dacilor. Pe cine dă vina Cornel Dinicu Cornel Dinicu Sursa foto: Captura Video

Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor vine cu un nou scenariu în legătură cu izbucnirea incendiului care a provocat moartea a opt persoane. Aflat în închisoare, patronul dă vina acum pe doi angajați care ar fi pus focul intenționat. Aceasta deși concluziile autorităților indică altceva.

Cornel Dinicu nu vrea să accepte concluziile autorităților cu privire la incendiul izbucnit la Ferma Dacilor. Din arest preventiv, el lansează tot felul de ipoteze cu privire la cauzele focului. De la momentul arestării, el a susținut că ar fi fost vorba despre un incendiu declanșat intenționat. Ulterior, a revenit încercând să dea vina pe adolescenții cazați cazați în camerele de la etaj care ar fi fumat în interior.

Cornel Dinicu are o nouă ipoteză

Încercând să scape din arestul preventiv, patronul de la Ferma Dacilor vine cu o nouă ipoteză despre incendiul în care au murit opt persoane. El vorbește despre doi angajați, moldoveni, care ar fi pus focul intenționat.

Cornel Dinicu nu este de acord cu concluziile anchetei oficiale. Procurorii au stabilit că focul în care au murit opt persoane ar fi izbucnit accidental din cauza rețelei electrice suprasolicitate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform procurorilor, din 2014 până în 2023 patronul a construit clădiri noi, bucătărie. Iar toate echipamentele, frigiderele, instalații electrice, aparatele de aer condiționat erau alimentate de la o instalație de 8 Kw, subdimensionată. Aceasta ar fi cauza izbucnirii incendiului sunt de părere procurorii.

Tragedia de la Ferma Dacilor, incendiu

Incendiul de la Ferma Dacilor. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Avocatul se bazează pe trei martori

Avocatul lui Cornel Dinicu încearcă să-și scoată clientul din pușcărie invocând existența unei mâini criminale. El spune că există și trei martori care vor fi audiați de anchetatori. Patronul de la Ferma Dacilor se consideră nevinovat și a contestat decizia de arestare.

„Avem și trei martori care au aspecte importante de declarat și cu siguranță aceștia vor fi audiați pentru această mână criminală, nu vorbim ipoteza cu țigara din incintă sau persoane rămasă, nu cunosc aceste aspecte”, a declarat noul avocat al lui Dinicu, Bogdan Aanei.

Patronul de la Ferma Dacilor insistă asupra acestei ipoteze, în ciuda neregulilor descoperite la această locație de autorități. Cornel Dinicu ar fi indicat cu nume și prenume pe cei doi angajați la care s-a referit. El a cerut autorităților să cerceteze această pistă de urgență. Aceasta deoarece suspecții pe care i-a indicat s-ar pregăti să părăsească țara.

Tragedia de la Ferma Dacilor, incendiu

Ferma Dacilor. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Cornel Dinicu, contrazis de autorități

Anchetatorii susțin, în referatul cu propunere de arestare că focul a izbucnit din interior spre exterior. Ei au arătat că nu au fost indicii din care să rezulte că focul ar fi fost pus de o mână criminală.

„Materialul probator administrat până în prezent nu a relevat indicii care să confirme ipoteza incendiului de tip arson (incendiere provocată ca urmare a unei acțiuni umane intenționate), cercetările ce urmează a fi efectuate în cauză având rolul de a stabili până la gradul de certitudine inclusiv cauza probabilă a incendiului”, au arătat procurorii.

Procurorii au mai spus că nici ipoteza unei țigări uitată aprinsă nu este probabilă. Ei au precizat că focul a pornit dintr-o cameră în care dormeau doi copii. În plus, incendiul a izbucnit la mansardă, iar nu din bucătăria de la parter, singura încăpere în care ar fi putut izbucni o scânteie.