Piromanul de la Ferma Dacilor există! Trei martori cu identitate protejată pot dovedi

Piromanul de la Ferma Dacilor există! Trei martori cu identitate protejată pot dovedi

Incendiul de la Ferma Dacilor a făcut opt victime. Controversele în jurul acestui eveniment par să nu se mai termine.

Piromanul de la Ferma Dacilor, o ipoteză care pare să prindă contur. Avocatul lui Cornel Dinicu, proprietarul Fermei Dacilor, a dezvăluit recent că are trei martori cu identitate protejată. Aceștia vor depune mărturie susținând că incendiul care a dus la decesul a opt persoane a fost provocat intenționat. "Am trimis împuternicirea avocațială către dosarul de urmărire penală și de mâine începem procedurile. În primă fază, vom solicita studierea dosarului, urmând să decidem ulterior ce probe vom propune," a declarat Bogdan Annei, avocatul lui Dinicu. Acesta a dezvăluit pista de anchetă la Antena 3.

Avocatul a adăugat: "Domnul Dinicu se consideră nevinovat, o opinie pe care o împărtășesc. Credem că arestul preventiv este o măsură excesivă, având în vedere complexitatea dosarului și probele care urmează să fie adunate." În ceea ce privește martorii cu identitate protejată, avocatul a menționat: "Există trei martori confidențiali care vor fi audiați pentru a susține ipoteza că incendiul a fost un act criminal. Ei cunosc activitățile de la fermă, dar nu pot dezvălui mai multe detalii despre identitatea lor la acest moment."

Vă reamintim că la Ferma Dacilor veneau numeroase VIP-uri, despre care Evz.ro a relatat exclusiv.

Piromanul, greu de găsit

Ancheta privind incendiul tragic de la Ferma Dacilor, unde au decedat șapte persoane pe data de 26 decembrie, a avansat. Anchetatorii au obținut arestarea preventivă pentru 30 de zile a unuia din cei implicați, respectiv Cornel Dinicu.  Alți doi administratori de facto ai societății care deține ferma sunt în arest la domiciliu. Cornel Dinicu este acuzat de distrugere din culpă ce a condus la un dezastru.

Procurorii au declarat că ancheta penală în curs nu exclude niciuna dintre circumstanțele posibile care ar fi putut duce la izbucnirea incendiului. Totuși, până în prezent, probele adunate nu susțin ipoteza unui incendiu provocat intenționat de către o persoană. Următoarele cercetări vor viza stabilirea cauzei probabile a incendiului cu un grad ridicat de certitudine, conform Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.

Incendiul analizat științific

Procurorii au subliniat că, chiar dacă se dovedește că incendiul a fost un act intenționat, cei trei suspecți sunt considerați responsabili din punct de vedere al culpabilității pentru rezultatul tragic. Deoarece condițiile de siguranță insuficiente ale spațiilor de cazare au redus considerabil șansele de supraviețuire ale victimelor. Teoria unui incendiu provocat intenționat a fost inițial susținută de Cornel Dinicu, cel care se afirma a fi proprietarul pensiunii.

”Înţelegem să facem şi precizarea că ancheta penală aflată în desfășurare nu exclude niciuna dintre împrejurările care ar fi putut constitui baza izbucnirii incendiului (cauza probabilă a incendiului), în acest sens fiind efectuate acte de urmărire penală care să lămurească împrejurările concrete ce au condus la inițierea procesului de ardere. Cu toate acestea, materialul probator administrat până în prezent nu a relevat indicii care să confirme ipoteza incendiului de tip arson (incendiere provocată ca urmare a unei acțiuni umane intenționate), cercetările ce urmează a fi efectuate în cauză având rolul de a stabili până la gradul de certitudine inclusiv cauza probabilă a incendiului”, afirmau procurorii care instrumentează cazul.