Rețeta de salată boeuf a lui Florin Dumitrescu. Un deliciu în seara de Revelion
- Emma Cristescu
- 31 decembrie 2023, 18:26
Rețeta de salată boeuf a lui Florin Dumitrescu se prepară foarte ușor și cu puține ingrediente. Bucătarul consideră că acest preparat nu trebuie să lipsească din seara de Revelion.
Rețeta de salată boeuf a lui Florin Dumitrescu se prepară foarte ușor și este extrem de gustoasă. Fostul jurat de la Chefi la cuțite, Antena 1, a declarat că secretul constă în ingredientele pe care le folosim. Contează și amestecarea ingredientelor și ordinea în care este făcut acest proces. Fiecare legumă să fie amestecată separat cu maioneza. Primele vor fi murăturile, pentru o savoare acrișoară.
Toate ingredientele pentru salata de boeuf trebuie să fie reci atunci când se amestecă cu maioneza. În caz contrar, compoziția se va înmuia și se va strica.
Ingredientele necesare
Pentru a prepara rețeta celebrului bucătar aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 4 ouă
- 300g de pulpă de vită fiartă
- 300 g de cartofi fierți
- 150 g de morcovi fierți
- 80 g de mazăre fiartă
- 80 g de gogoșari murați
- 80 g de castraveți murați
- 400 ml de ulei de floarea soarelui
- 2 linguri de muștar
- 1 lămâie
Rețeta de salată boeuf a lui Florin Dumitrescu
- Carnea se pune la fiert întreagă într-o oală de mărimea potrivită. După ce a fiert se scoate din oală și se lasă la răcit.
- Se pun apoi legumele la fiert întregi. După ce au fiert se scot din oală, se lasă la răcit și se taie apoi cubulețe de aceeași dimensiune.
- Pentru maioneză: La cantitatea aceasta, se prepară maioneza de casă din 2 ouă care se lasă la frigider până la momentul finalizării rețetei.
- Se taie carnea în cubulețe de aceeași dimensiune cu legumele, potrivit A1.
- Se amestecă toate ingredientele și se așează salata pe un platou sau într-un bol și gata. Poftă bună!
Rețeta de zacuscă a lui Florin Dumitrescu
Mulți români mănâncă în seara de Revelion și zacuscă, iar Florin Dumitrescu le-a explicat cum se face o rețetă simplă și gustoasă. Aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 1 vânătă
- 1 ardei kapia
- 5-6 roșii cherry
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 2-3 frunze de busuioc verde
- sare și piper
- 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui.
- Pe o plită sau direct pe ochiul de la aragaz, se pun la copt vânăta și ardeiul capia.Între timp, curăță ceapa și usturoiul. Ceapa o tai jullien, iar usturoiul îl zdrobești cu un cuțit.
- Încinge uleiul, într-o tigaie și pune ceapa la călit. Când ceapa s-a înmuiat, adaugă și usturoiul zdrobit. Călește-le împreună pentru 2-3 minute.
- Roșiile cherry le tai în jumătăți și le adaugi în tigaie. Pune și frunzele de busuioc. Amestecă ușor toate ingredientele.Decojește și curăță ardeiul, apoi toacă-l cu un cuțit și pune-l la prăjit peste ceapă.
- Curăță vinetele de coajă, toacă-le mărunt și adaugă-le în tigaie. Prăjește bine legumele, până sunt pătrunse, apoi condimentează cu sarea și piperul.
- Servește zacusca caldă sau rece pe o felie de pâine proaspătă.