O companie celebră dă afară 14.000 de angajați. Semnalul este îngrijorător

O companie celebră dă afară 14.000 de angajați. Semnalul este îngrijorător Concedieri. Sursa foto: Arhiva EVZ

O companie celebră intenționează să reducă până la 14.000 de locuri de muncă după ce vânzările și profiturile scad de la o zi la alta.

O companie celebră intenționează să reducă până la 14.000 de locuri de muncă. Este o măsura ca parte a eforturilor de reducere a costurilor după o scădere a vânzărilor și a profitului în trimestrul al treilea. Una din cauze sunt ratele mai mari adoptate de băncile centrale din întreaga lume. De asemenea, şi inflația este in factor principal, care creează probleme întreprinderilor.

O companie celebră dă afară 14.000 de angajați

Este vorba de producătorul de echipamente pentru telecomunicații Nokia. Grupul finlandez de echipamente de telecomunicații Nokia va desființa mii de locuri de muncă pentru a reduce costurile.

Grupul este unul dintre principalii furnizori de rețele wireless 5G de mare viteză. Directorul executiv a declarat că încearcă „să navigheze în incertitudinea actuală a pieței”.

Pekka Lundmark mai spune că ratele mai mari ale dobânzilor au un impact major asupra companiei. Acțiunile companiei au scăzut cu 5% la începutul tranzacțiilor.

Ar putea fi o imagine cu text

Sursa foto: Nokia

Pe măsură ce cererea a încetinit în țări precum Statele Unite, Nokia și rivalul Ericsson (ERICb.ST) au încercat să compenseze cu vânzări mai mari în India, o piață cu marje reduse. Nokia desființează locurile de muncă din cauza reducerii cererii din SUA.

Vânzările în trimestrul trei au scăzut cu 20%

Compania a declarat că intenționează să reducă costurile de la 800 de milioane de euro  până la 1,2 miliarde de euro până în 2026. Se preconizează că va fi o reducere de la 86.000 de angajați la 72.000.

Directorul executiv Pekka Lundmark, al companiei Nokia a explicat de ce s-a ajuns aici şi care sunt cauzele:

„Situația de pe piață este cu adevărat dificilă. Acest lucru este atestat de faptul că pe cea mai importantă piață a noastră, care este piața nord-americană, vânzările noastre nete au scăzut cu 40% în trimestrul al treilea”.

Vânzările în trimestrul trei au scăzut cu 20%, la 4,98 miliarde de euro, de la 6,24 miliarde în aceeași perioadă de trei luni a anului trecut. Profitul net comparabil a scăzut la 299 de milioane de euro în trimestrul iulie-septembrie, de la 551 de milioane cu un an mai devreme.

Problema este la nivel de piață, a subliniat Lundmark, adăugând că concurenții Nokia se confruntă cu o problemă similară.