Cu cât se vinde acum un Nokia 3310, telefonul care făcea furori printre români la începutul anilor 2000. Prețul rămâne în continuare ridicat

Cu cât se vinde acum un Nokia 3310, telefonul care făcea furori printre români la începutul anilor 2000. Prețul rămâne în continuare ridicat

Nu puțini sunt românii care la începutul anilor 2000 s-au bucurat de celebrul telefon Nokia 3310. Chiar și la 23 de ani de la lansare, prețul lui de vânzare rămâne unul destul de ridicat.

Nokia 3310 a devenit acum un obiect de colecție, iar cei care l-au păstrat îl pot vinde acum pe o sumă destul de consistentă. A fost produs în Finlanda și Ungaria, iar pentru că era un model nou, foarte multe persoane l-au cumpărat atunci, estimându-se o vânzare de 126 de milioane de astfel de telefoane mobile.

Cât a ajuns să coste un Nokia 3310

Acum, multe persoane colecționează telefoane și alte dispozitive ce au legătură cu domeniul tehnologiei, doar pentru a retrăi sentimentele vremurilor de demult. Astfel de anunțuri se regăsesc și pe OLX, acolo unde o persoană vinde un Nokia 3310 la prețul de 100 de euro. Deși la o primă vedere prețul poate părea mic, având în vedere că la acești bani găsești acum telefoane Android, prețul nu este deloc unul mic.

„Telefon Nokia 3310 liber de rețea. Telefon original, țară origine Finlanda. Telefonul este în stare bună de funcționare. Telefon pentru nostalgici”, se arată în anunțul OLX, potrivit Cancan.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acest model este, fără îndoială, cel mai cunoscut dintre toate telefoanele mobile care preced ecranul tactil. A intrat pe piață în anul 2000, noua sa caracteristică principală fiind o funcție „Chat” care avea opțiunea de mesagerie instantanee cu mesaje text SMS. Un comunicat de presă de la acea vreme spunea: „Cu această inovație, grupurile de chat pe internet nu vor mai fi limitate la desktop. Nokia 3310 a fost conceput în special pentru tinerii pentru care telefonul mobil era un accesoriu important pentru stilul de viață și care foloseau deja pe scară largă diverse servicii de mesagerie”.

Funcția a triplat, de asemenea, numărul de caractere pe care un utilizator le-ar fi pututut încadra într-un mesaj de până la 459 de caractere. Telefonul avea, de asemenea, un calculator, un cronometru și o funcție de memento, toate fiind rare la acea vreme. De asemenea, puteai descărca tonuri de apel noi, deși mulți erau mulțumiți de inimitabilul „Grande Valse”. A avut jocul clasic de împușcături Space Impact împreună cu Snake II, care a fost popular pe dispozitivele Nokia încă din anii 1990.