Secretul castraveților murați. Greșeala pe care o facem frecvent
- Antonia Hendrik
- 12 octombrie 2023, 08:59
Înainte de a pune castraveți la borcane pentru iarnă este bine să urmați câteva sfaturi pentru a nu avea surprize. Dacă țineți cont de aceste procedee vă puteți bucura de castraveți pe tot parcursul iernii.
Multe gospodine face o greșeală atunci când prepară castraveți murați pentru iarnă. Unele rețete necesită zahăr pentru murături pentru a le menține bine. Numai că acest ingredient nu este recomandat. Înainte de a vă apuca de treabă, țineți cont de câteva sfaturi:
Folosiți numai rețete de încredere. Nu modificați niciodată proporțiile de oțet şi apă. Pentru a preveni creșterea bacteriilor, aveți nevoie de un nivel uniform de acid. Păstrați murăturile procesate într-un loc întunecat, răcoros și uscat.
Castraveți muraţi. Cum îi alegem
Utilizați următoarele îndrumări pentru a selecta cei mai buni castraveți pentru murat:
- Culege castraveții devreme în timpul zilei pentru o aromă mai bună.
- Alegeți un soi mai fraged pentru murătură. Nu cumpărați castraveți produși comercial pentru murat.
- Alegeți întotdeauna castraveți sănătoşi, fără pete.
- Alegeți castraveți mai mici.
Printre murăturile preferate sunt castraveții. De esta e bine să cunoști câteva trucuri înainte de a-i pune la murat pentru iarnă. Castraveții pot rezista cât mai mult timp și se pot menține crocanți până la primăvară dacă ții cont de aceste trucuri. Pentru a se menține cât mai bine, trebuie să renunți la zahăr.
Ce nu trebuie să pui niciodată în murături
Pentru ca murăturile să se păstreze bine cât mai mult timp, trebuie mulă atenţie la ingrediente. De exemplu, apa de la robinet nu se pune niciodată la murături. Apa de la robinet este dură, lucru care face ca zeama de la murături să nu fie limpede și să le strice aspectul.
În cazul în care nu există o altă variantă, atunci e bine să o fierbi înainte să o pui peste ei. Se recomandă ca apa să fie fiartă cu o zi înainte de a o folosi.
Sursa foto: Pixabay
Nici sarea de masă nu trebuie adăugată peste legumele pe care le pui la murat. Pentru acestea există o sare specială. Sarea de masă nu este indicată pentru că apa din borcan va arăta tulbure din cauza acesteia.
Alte ingrediente pentru murături
Sare. Utilizați o sare neionizată pentru conservare. Utilizați întotdeauna proporțiile corecte de sare pentru a asigura o fermentație adecvată și un gust optim de murături.
Oţet. Utilizați întotdeauna un cidru de calitate superioară sau oțet alb distilat cu 5 procente de aciditate. Oțetul alb este de obicei folosit pentru că ajută castraveții să-și păstreze culoarea deschisă. Nu diluați niciodată oțetul decât dacă rețeta o cere și nu utilizați niciodată oțet de casă și alte produse cu aciditate mai mică.
Zahăr. Unele rețete necesită zahăr pentru murături și a le menține intacte. Dacă nu vă lipsiți de zahăr, folosiţi granulat alb, cu excepția cazului în care rețeta solicită zahăr brun.
Apa. Apa joacă un rol cheie în fermitatea produsului finit. Se recomandă o apă mai puţin dură. Apa foarte dură poate distruge murăturile.
Condimente. Condimentele sunt importante pentru aromatizarea oțetului. Încercați să utilizați condimente proaspete, întregi pentru o aromă optimă. Condimentele sub formă de pulbere pot provoca tulburarea saramurei.