Dovlecei pane cu pesmet şi parmezan. Ingredientul care le dă aroma

Dovlecei pane cu pesmet şi parmezan. Ingredientul care le dă aromaSursa foto: Pixabay

Dovlecei pane cu pesmet şi parmezan. Dacă vă plac șnițelele din carne, sigur şi această reţetă ar putea să fie pe gustul vostru. Se poate servi ca aperitiv cu mujdei sau sos de iaurt cu usturoi.

Dovlecei pane cu pesmet şi parmezan. Vara, rețeta de dovleceii pane cu miez moale și crustă crocantă din pesmet, este o mâncare perfectă. Rețeta de dovlecei pane se prepară ușor, iar rezultatul este realmente delicios.

De gustul dovleceilor pane nu te mai saturi. Fie că îi prepari simpli sau mai aromați, aceștia vor ieși oricum foarte buni. Pentru un plus de aromă, poți să îi condimentezi cu pudră de usturoi sau ceapă, oregano, busuioc. Iar înainte de servire, merge să presari pătrunjel proaspăt.

Dovlecei pane cu pesmet şi parmezan. Rețetă simplă și destul de rapidă: ingrediente

  • 2 dovlecei;
  • 2 ouă; 100 gr pesmet;
  • 50 gr parmezan;
  • sare, piper, ulei.

Mod de preparare: Spală dovleceii, îi poți curăța de coajă, dacă preferi, ori îi poți lăsa cu coajă. Îndepărtează capetele acestora, apoi taie felii subțiri, asemănătoare la grosime.

Spală dovleceii și taie-i în felii subțiri, cam de 1 cm grosime. Presară puțină sare deasupra și lasă-i deoparte pentru câteva minute. Șterge apa de deasupra, pe care dovlecii și-o lasă, cu ajutorul unui șervețel absorbant.

dovlecei pane reteta

Sursa foto: Facebook.

Amestecă făina cu condimentele. Bate cele două ouă într-un bol separat. Trece fiecare felie de dovlecel prin amestecul de făină, apoi prin ou, apoi prin pesmet. Pune uleiul la încins într-o tigaie, iar când este încins adaugă câteva rondele să se prăjească. Se lasă pe foc până când feliile sunt rumenite și aurii, aproximativ 3 minute. Scoate-le pe un șervețel absorbant și lasă-le să se răcească.

Dovlecei pane la cuptor

Puteţi prepara dovlecei la cuptor. Pentru reţetea aceasta aveţi nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2 dovlecei; 50 gr parmezan;
  • 50 gr pesmet;
  • 2 ouă;
  • sare, piper, oregano, boia dulce,
  • praf de usturoi, piper, pătrunjel verde.

Mod de preparare: Spală dovleceii și taie-i pe lung, în formă de bețișoare mai groase, de 2,3 cm fiecare. Pune peste ei condimente și amestecă bine pentru a fi încorporate. Într-un bol amestecă pesmetul cu parmezanul și pătrunjelul. Bate ouăle într-un vas.

Trece fiecare bucată de dovlecei prin ou, apoi prin amestecul de parmezan și pesmet, apoi așază-le într-o tavă de cuptor pe care ai pus o hârtie de copt. Dă tava la cuptor pentru 25 de minute, la 190 de grade, sau până când dovleceii au prins o crustă aurie deasupra.

Ne puteți urmări și pe Google News