Rareș Bogdan, atac la adresa ambasadorului Rusiei la București. Europarlamentarul, discurs furibund

Rareș Bogdan, atac la adresa ambasadorului Rusiei la București. Europarlamentarul, discurs furibund Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Rareș Bogdan a răbufnit la adresa ambasadorului Rusiei la București. Europarlamentarul PNL susține că tot ceea ce a făcut Moscova în România în primul și al doilea Război Mondial, repetă acum în Ucraina.

Rareș Bogdan l-a criticat pe ambasadorul Rusiei la București, Valeri Kuzmin, în urma interviului pe care trimisul lui Vladimir Putin privind România l-a dat de curând. Europarlamentarul PNL susține că Valeri Kuzmin este un „ticălos nenorocit” deoarece a pretins că Rusia nu a încercat niciodată să cucerească țara noastră și că nu a comis crime de război. Mai mult decât atât, ambasadorul susține că realitatea a fost cu totul alta. Kuzim a făcut referire și la masacrul de la Odesa când armata română a ucis zeci de mii de evrei în urma detonării Comandamentului militar român din acea zonă.

„Un ticălos nenorocit, ambasadorul lui Putin la București, Valeri Kuzmin, pretinde că «Rusia nu a venit niciodată pe pământ românesc ca o cuceritoare, nu a comis crime de război, atrocități nebunești, asemănătoare cu cele pe care trupele române le-au comis pe teritoriul Uniunii Sovietice». Adică Stalin, unul dintre cei mai mari criminali din istorie, vinovat de moartea a zeci de mii de români în lagăre, de masacrele din Bucovina și Basarabia, de torturarea în închisori a florii inteligenței românești, de umilirea celor care nu pupau cizma sa, e o invenție, măgarule?”, a susținut europarlamentarul PNL.

Rareș Bogdan susține că Rusia comite aceleași infracțiuni și în Ucraina

Prim-vicepreședintele PNL a continuat prin a spune că ambasadorul rus de la București consideră că soldații Armatei Roșii nu sunt vinovați de violurile și jafurile de pe teritoriul României din al doilea Război Mondial. Rareș Bogan a mai adăugat că Valeri Kuzmin nu trebuie să uite de gropile comune în care erau împinși românii care nu voiau să se alieze cu agenții ruși. Mai mult decât atât, europarlamentul PNL consideră că toate faptele făcute de Rusia în România în urmă cu aproape 80 de ani se repetă acum pe teritoriul Ucrainei.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Jafuri, tâlhării, violuri, răpiri, bătăi, torturi de o cruzime inimaginabilă, execuții fără judecată, aceasta este Armata Roșie, derbedeule! Au inventat bunicii noștri evenimentele îngrozitoare la care au fost martori odată cu venirea rușilor în România după al doilea Război Mondial? Dar fetițele de 9, 10 ani violate și ucise? Am inventat noi torționarii, teroarea ca strategie militară, care continuă azi în Ucraina însângerată? Este scandalos! Și la fel de scandalos este că Federația Rusă are apologeți în România!”, a scris Rareș Bogdan pe Facebook.