Evenimentul Zilei > Actualitate > Ambasadorul Rusiei la București, reacție categorică după scandalul diplomatic. Decizia României, neprietenoasă
Ambasadorul Rusiei la București, reacție categorică după scandalul diplomatic. Decizia României, neprietenoasă

Ambasadorul Rusiei la București, reacție categorică după scandalul diplomatic. Decizia României, neprietenoasă

Valeri Kuzmin, ambasadorul Rusiei la București, a vorbit despre scandalul diplomatic izbucnit în urma expulzării lui Alexei Grișev, adjunctul atașatului militar

Reacție vehementă venită din partea lui Valeri Kuzmin, ambasadorul Rusiei la București, după ce Alexei Grișev, adjunctul atașatului militar rus, a fost declarat persona non grata și a fost expulzat din România.

„Această decizie este, fără îndoială, neprietenoasă și nu contribuie la însănătoșirea relațiilor interstatale dintre Federația Rusă și România. În conformitate cu Convenția de la Viena, autoritățile ruse își rezervă dreptul de a adopta măsuri de răspuns corespunzătoare”, a afirmat ambasadorul Rusiei de la București pentru agenția de presă rusă ITAR-TASS.

Ambasadorul Rusiei din România, reacție după scandalul diplomatic

Valeri Kuzmin a confirmat faptul că a fost convocat la Ministerul de Externe al României și a primit o notă verbală prin care a fost informat că asistentul atașatului militar al Ambasadei Rusiei în România a fost declarat persona non grata.

Ministrul de Externe al României și-a exprimat solidaritatea față de decizia Cehiei

Altfel, 18 diplomați ruși au fost expulzați din Cehia, după ce au fost suspectați că ar fi avut legături cu explozia survenită la un depozit de muniții, în anul 2014. „Noi ne-am manifestat solidaritatea cu Cehia. Există în practica diplomatică, în general, un anumit tip de reciprocitate. Te aștepți să existe o reciprocitate de partea cealaltă. Atunci când o anumită proporționalitate este depășită, există și reacții în lanț. Vom vedea ce se întâmplă și mai departe. Dar aceste chestiuni se anunță atunci când se petrec”, spunea Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, săptămâna trecută, la Digi 24.