Pâinică moale și delicioasă, umplută cu mozzarella. O rețetă care te va cuceri!
- Iulia Moraru
- 26 mai 2023, 09:01
Dacă vrei să încerci o pâine mai deosebită, trebuie neapărat să faci rețeta de pâine cu mozzarella. Este simplu de făcut, iar consistența ei moale și gustul deosebit te vor face să o repeți din nou.
Ingrediente
- 2 ouă
- 35 g de zahăr
- 580 g făină de pâine
- 12 g sare
- 35 g de unt moale nesăra
- 60 g lapte integral
- 6 g drojdie instant
Tangzhong
- 120 g lapte integra
- 120 g de apă
- 40 g făină de pâine
Umplutură:
- 4 bețe de mozzarella tăiate în 3 secțiuni (12 în total).
Mod de preparare
Mai întâi de toate pregătiți tangzhong-ul. Se pun toate ingredientele necesare într-un bol și se amestecă până devin omogene, fără a rămânea cocoloașe. Apoi, puneți totul pe foc și amestecați continuu la foc mediu până când amestecul seamănă cu piureul de cartofi. Când e gata, se ia de pe foc și se lasă la răcit timp de cinci minute. În bolul unui mixer vertical, adăugați tangzhong și toate celelalte ingrediente pentru aluat, cu excepția untului.
Se lasă în mixer timp de cinci minute, până când aluatul se adună. Ulterior, se adaugă și untul și se amestecă încă opt-zece minute.
Vezi această postare pe Instagram
O postare distribuită de Kim | Home Baker & Digital Creator (@cookim_mama)
Când totul este gata, formați o bilă de aluat și puneți-l într-un vas curat, la crescut. Se lasă aproximativ o oră jumătate, două sau până când aluatul și-a dublat dimensiunea. Se bate aluatul pentru a se dezumfla și se împarte în 12 secțiuni egale, iar apoi se formează bile. Se acoperă și se lasă să se odihnească timp de 10 minute. Între timp, pregătiți tava de copt.
Una câte una, aluatul se rulează într-un oval lung. Urmați instrucțiunile din videoclip pentru a tăia fantele în lungime, oprindu-vă la 3/4 din distanța totală. Plasați bucata de brânză la capătul care nu are fante și înfășurați-o în formă de buștean. Așezați buștenii într-o tavă. Repetați aceeași procedură cu restul aluatului.
Acoperiți totul și lăsați aluatul să crească timp de 30 de minute sau până când observați o creștere vizibilă a volumului. Înainte de coacere, preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.
Ungeți delicat suprafața cu puțin lapte. Coaceți timp de 25 - 30 de minute sau până când partea de sus capătă o nuanță aurie. Dacă doriți, puteți adăuga un strat strălucitor, punând deasupra o lingură de unt topit amestecată cu o lingură de miere, potrivit reteteșivedete.ro.