Omul lui Putin din fruntea Germaniei nu se dezminte. Gerhard Schroder, caviar și șampanie cu rușii

Omul lui Putin din fruntea Germaniei nu se dezminte. Gerhard Schroder, caviar și șampanie cu rușii Sursa: Dreamstime.com

Fostul cancelar al Germaniei, Gerhard Schroder, a fost criticat pentru că a participat la recepția de Ziua Victoriei, eveniment organizat la Ambasada Rusiei de la Berlin. Oficialul a fost surprins alături de soția sa, dar și de alte persoane importante.

Gerhard Schröder, fostul cancer al Germaniei, a fost surprins când a participat la recepția organizată de ambasa Rusiei la Berlin cu ocazia sărbătoriii Zilei Victoriei. Oficialul german a refuzat, în trecut, să recunoască prietenia, dar și legăturile de afaceri pe care le are cu Vladimir Putin. Fostul cancelar a fost însoțit de soția sa la evenimentul, care a avut loc marți, 9 mai.

De asemenea, la recepție a participat și Egon Krenz, în vârstă de 86 de ani, ultimul lider comunist al Germaniei de Est (GDR). Krenz a fost obligat să demisioneze la căderea Zidului Berlinului. Ulterior, el a fost condamnat la șase ani și jumătate de închisoare pentru rolul pe care l-a avut în crimele din timpul comunismului și, mai ales, pentru împușcarea mortală a persoanelor care voiau să scape de RDG.

Printre invitații care au participat la acest eveniment se numără și membrii din conducerea partidului populist de extremă dreapta Alternative für Deutschland (AfD) şi membri de rang înalt ai extremei stângi Die Linke. Presa germană a relatat că toți oficialii care au venit la recepția de Ziua Victoriei au fost serviți cu șampanie și caviar.

Ne puteți urmări și pe Google News

Schröder a trecut pe lângă un grup de protestatari înainte să ajungă la Ambasada Rusiei

Schröder a fost cancelarul Germaniei între 1998 şi 2005. Pe tot parcursul mandatului său, oficialul german a fost unul dintre cei mai puternici susținători ai gazoductului Nord Strem. De asemenea, el a deținut funcții importante în companiile Rosneft și Gazprom, la care a renunțat oficial. Schröder a demisionat din consiliul de conducere al Rosneft din cauza sancțiunilor Uniunii Europene împotriva Rusiei. Ulterior, el a fost văzut la Moscova de un reporter german căruia i-a spus că „am câteva zile de vacanţă la Moscova. Este un oraş frumos”.

Oaspeții de la recepție au trecut pe lângă locul în care se desfășoară un protest permanent față de războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei. Protestatarii au redenumit spațiul din fața Ambasadei ca Pieţei Libertăţii. „Fostul nostru cancelar mănâncă caviar în timp ce Putin măcelăreşte oameni, răpeşte copii, permite ca femeile să fie violate. Fiecare persoană sensibilă poate simţi mirosul  sulfuros din ambasadă, mirosul morţii. Gerhard Schröder şi-a pierdut simţul mirosului”, a scris jurnalistul german Franz Josef Wagner, potrivit Bild.