Rețetă de cozonaci fără frământare. Scăpați de febra musculară la mâini

Rețetă de cozonaci fără frământare. Scăpați de febra musculară la mâini sursa: Arhiva EVZ

Paștele se apropie, iar gospodinele pot prepara o rețetă gustoasă de cozonaci fără frământare. Pentru acest desert aveți nevoie de câteva ingrediente. Nu uitați de stafide și de esența de rom.

Gospodinele pot prepara o rețetă gustoasă de cozonaci fără frământare. Vă puteți răsfăța familia cu acest desert de Paște. „Fără să frămânți ore întregi, fără să arunci cu ei de la un metru înălțime, fără febră la mâini și la degete, fără mixer sau robot de bucătărie. Atât de buni, atât de ușor de făcut, acești cozonaci fără frământare”, au scris bucătăresele blogului culinar.

Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Aluat: – 1 kg făină 000;

Ne puteți urmări și pe Google News

– 14 g de drojdie uscată;

– 4 gălbenușuri;

– 500 ml lapte;

– 100 g unt topit;

– 5 linguri de ulei;

– 150 g de zahăr;

– coaja de la o lămâie bio;

– o esență de rom;

– un vârf de linguriță de sare.

Ingrediente pentru umplutură: – 4 albușuri;

– 200 g de nucă mărunțită;

– 40 g de stafide ținute la hidratat în esență de rom cu apă;

– 150 g de zahăr;

– 5 linguri de cacao;

– esență de rom.

Extra: – un ou + o lingură de lapte pentru a unge cozonacii;

– 2 linguri de zahăr + o lingură de mac.

Rețetă de cozonaci fără frământare

Această rețetă de cozonaci fără frământare se prepară foarte ușor. Gospodinele trebuie să respecte doar câțiva pași.

„Într-un bol punem drojdia uscată, 4 lingurițe de zahăr și 4-5 linguri de lapte cald și lăsăm câteva minute să se activeze. Amestecăm gălbenușurile cu uleiul (1-2 min) și untul topit; adăugăm faina într-un bol mare, îi facem o gaură în mijloc, punem sarea și începem să adăugăm treptat ouăle cu uleiul și untul topit, încorporând puțin câte puțin din făină. Punem și drojdia cu laptele, apoi restul laptelui călduț (în care am pus zahărul, romul și coaja de lămâie) și amestecăm în continuare până când rămânem fără făină pe margine.

Ungem mâinile cu puțin ulei (cât este necesar) și amestecăm ingredientele până când aluatul format nu se mai lipește nici de mâini și nici de bol. Lăsăm apoi la dospit până când aluatul își dublează volumul. Separat, facem umplutura: batem albușurile spumă și le amestecăm cu restul ingredientelor. După ce aluatul s-a dospit, îl împărțim în 4 secțiuni egale.

Sursă Dreamstime

Punem puțin ulei pe o suprafață întinsă și curată și întindem fiecare parte de aluat. Adăugăm 2-3 linguri din umplutură, răsucim aluatul și apoi împletim câte 2 secțiuni. Punem în tăvi tapetate cu hârtie de copt și mai lăsăm la dospit 30-45 minute. În final, ungem cozonacii cu ou și lapte, presăram zahăr și mac și coacem în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru 35 de minute”, se dezvăluie pe blogul culinar Cosânzenele gătesc de pe Instagram.