Stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești va fi demolat. Noua arenă va costa aproape 100 de milioane de euro

Stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești va fi demolat. Noua arenă va costa aproape 100 de milioane de euro

Primarul din Pitești, Cristian Gentea, a anunțat că stadionul Nicolae Dobrin o să fie demolat pentru ca o nouă arenă să fie construită. Costul proiectului se ridică la valoarea de aproximativ 495 milioane de lei.

Cristian Gentea, primarul orașului Pitești, a transmis că Stadionul „Nicolae Dobrin” va fi demolat pentru ca o nouă arenă să fie construită. Proiectul pentru noul stadion va fi demarat după ce Hotărârea de Guvern va apărea în Monitorul Oficial. Stadionul, care a fost construit în 1964, a fost numit inițial „1 Mai” și ulterior a purtat numele de „Stadionul Municipal”. Începând cu anul 2002 arena s-a numit „Nicolae Dobrin

„Guvernul României a aprobat în şedinţa de joi, 9 martie 2023, ‘desfiinţarea imobilului Complex Sportiv «Nicolae Dobrin» din strada Nicolae Dobrin nr.10, municipiul Piteşti, în vederea realizării pe acelaşi amplasament a obiectivului de investiţii «Construire Stadion Nicolae Dobrin» din strada Nicolae Dobrin nr.10, municipiul Piteşti! Procedurile de demolare şi, ulterior, de construire a noii arene fotbalistice vor începe după apariţia Hotărârii de Guvern în Monitorul Oficial!”, a scris primarul pe Facebook.

Ce nume va purta noul stadion din Pitești

Viitorul stadion va fi construit cu ajutorul Ministerului Dezvoltării și Lucrărilor Publice. Instituția a transmis că noua arena va fi ridicată pe trei etaje (subsol, parter și trei etaje) și va avea o capacitate de 15.200 de locuri pentru spectatori și 457 de locuri de parcare. Este important de precizat că arena va purta aceeași denumire și după reconstrucție.

Ne puteți urmări și pe Google News

Actuala arenă a fost renovată ultima dată în 2007 și are o capacitate de 15.170 de locuri. Proiectul a fost clasificat ca stadion de categoria patru, potrivit regulamentului UEFA și va include pe lângă terenul de joc propriu zis și zone speciale pentru spectatori, jucători, delegaţii oficiale şi reprezentanţii mass-media, o sală multifuncţională.

În plus, va fi amenajat și un centru pentru copii şi juniori, vor fi construite spaţii de antrenament pentru sporturi conexe (lupte, box, judo, karate) şi o sală de forţă. Ministerul Dezvoltării va investi în acest proiect aproximativ 495 de milioane de lei. Durata de proiectare şi de execuţie este de 36 de luni. Primăria din Pitești a estimat, la începutul lunii noiembrie a anului trecut, că întreg proiectul va costa în jur de 416 milioane de lei, potrivit G4Media.