Rețetă de găluște cu prune și mac. Un desert nemțesc gustos și ușor de făcut
- Emma Cristescu
- 16 februarie 2023, 10:55
Gospodinele pot prepara una dintre cele mai gustoase rețete nemțești. Este vorba de găluștele cu prune și mac. Acest desert este foarte ușor de gătit și se găsește în mai multe restaurante de lux din Europa.
Cea mai populară rețetă din Germania este cea de găluște cu prune și mac. Gospodinele au nevoie de următoarele ingrediente pentru acest desert:
125 g lapte
10 g drojdie proaspătă
60 g unt
280 g făină
1 vârf de cuțit de sare
1 ou
½ linguriță de vanilie
50 g zahăr
1 linguriță de sare
60 g gem de prune pentru umplutură
Sos de vanilie
Rețetă de găluște cu prune și mac
Se încălzește laptele la 35-38 grade, se adaugă drojdia în bucăți mici, se amestecă și se lasă să stea 3 minute. se topește untul la temperatură scăzută și se dă deoparte. Acum trebuie să adăugați oul și vanilia la amestecul de drojdie și amestecați cu un tel. Nu uita de untul călduț, zahărul și un praf de sare. Ele trebuie amestecate bine. Se încorporează făina în compoziție cu ajutorul unei linguri de lemn și se lasă aluatul să crească într-un loc călduț pentru aproximativ 30 de minute.
Frământați bine aluatul pe o suprafață presărată cu făină, cu mâinile sau cu ajutorul unui robot de bucătărie, timp de 4 minute. Se lasă la crescut într-un loc cald încă 30 de minute. Se modelează aluatul în 4 bile mici, se lasă să crească 15 minute la căldură.
Aduceți la fierbere apă cu 1 linguriță de sare într-un vas de aburi (sau într-o oală cu capac). Între timp, aplatizați cu grijă găluștele. Se pune 1 linguriță de gem de prune în centru și se strânge din lateral (vezi video). Așezați găluștele cu partea împăturită în jos într-o mașină de gătit cu aburi sau într-o oală așezată în baie de aburi, cu capac. Se fierb la aburi timp de aproximativ 20 de minute. Peste găluște se adaugă un sos de vanilie, compot (opțional) și semințe de mac peste. Poftă bună!, potrivit rețeteșivedete.
Secretul celor mai bune gogoşi nu stă doar în ingredinte, ci în felul în care frămânți aluatul. Rețeta de găluște cu prune a apărut pentru prima oară în Germania, dar nu a durat mult până bucătarii din toată lumea au preluat-o.