Prăjitură la cană. O rețetă simplă și extrem de ușor de preparat, gata în doar 20 de minute

Prăjitură la cană. O rețetă simplă și extrem de ușor de preparat, gata în doar 20 de minute Sursa foto: 80768682 © Elena Veselova | Dreamstime.com

Rețeta de Prăjitură la cană te va scoate mereu din impas atunci când nu știi ce desert să faci sau când nu ai timp de ceva mai complicat. Chiar dacă pare ceva banal, este o prăjitură extrem de gustoasă, ușor de preparat, care va fi pe placul întregii familii.

Prăjitură la cană, un desert pe care îl faci în mai puțin de jumătate de oră. Rețeta este una extrem de simplă, însă la final vei obține un desert lăudat de întreaga familie. Acest tip de prăjitură este în topul preferințelor printre gospodine, asta pentru că poate fi preparată și atunci când timpul este limitat. Ai nevoie de cinci minute pentru a prepara prăjitura și de alte 15 minute pentru ca ea să se coacă, dacă alegi să o bagi la cuptorul normal și nu la cel cu microunde.

Rețeta pentru Prăjitură la cană

Ingrediente necesare pentru patru porții:

  • 80 g faina
  • 80 g zahar
  • 2 oua
  • 40 g unt topit
  • 60 ml lapte
  • 20 g cacao
  • 10 g nuca de cocos
  • 4 g praf de copt
  • putina sare

Odată ingredientele pregătite, putem trece la prepararea desertului. Pentru început punem ouăle, zahărul și un praf de sare într-un bol și le batem cât să combinăm bine ingredientele. Puteți folosi un tel sau mixerul. După ce am bătut ouăle și zahărul aproximativ un minut, adăugăm cacaua și o încorporăm încet. Laptele la temperatura camerei se adaugă peste compoziție și amestecăm până toate ingredientele se omogenizează.

Ne puteți urmări și pe Google News

Următorul ingredient adăugat în bol este untul topit și răcit. Acesta poate fi înlocuit cu ulei. Încorporăm untul și apoi adăugăm toată cantitatea de făină și praful de copt. Amestecăm încet, cu telul, pentru a se omogeniza totul. Nuca de cocos se adaugă la final. Aceasta este un ingredient opțional. Ea poate fi înlocuită cu nuci, migdale, alune sau fulgi de ciocolată.

Aluatul este gata și poate fi pus în patru cești de cafea. Împărțiți compoziția în mod egal, dar aveți grijă să lăsați loc pentru ca Prăjitura la cană să crească. Băgăm ceștile în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 200 de grade. Pentru ca aluatul să se coacă sunt necesare 15 minute. Desertul poate fi făcut și la cuptorul cu microunde. Dacă alegeți această variantă, lăsați ceștile pentru aproximativ trei minute, în funcție de fiecare model de cuptor.

Când sunt gata, le scoatem și le lăsam la răcit. Pot fi servite cu zahăr pudră, glazură de ciocolată sau înghețată și fructe.