Republica Moldova a reacționat după acuzațiile lui Serghei Lavrov. „Suntem obişnuiţi cu o politică plină de insinuări”

Republica Moldova a reacționat după acuzațiile lui Serghei Lavrov. „Suntem obişnuiţi cu o politică plină de insinuări” Ministrul ruse de Externe. Sursa foto: Arhiva EVZ

Ministrul de externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu, a reacționat față de declarațiile omologului său Serghei Lavrov. Oficialul rus a dat un interviu în legătură cu președinta Maia Sandu și de viitorul țării pe care aceasta o conduce.

sMinistrul de externe Nicu Popescu a spus că autoritățile din Republica Moldova își doresc ca pacea să se instaleze la granița cu Ucraina și ca țara să adere la Uniunea Europeană. Chișinăul a respins ferm acuzația că Moldova ar putea să fie gata să facă orice i-ar cere statele din Occident, precum a declarat ministrul rus Serghei Lavrov. Vicepremierul moldovean a adăugat că retorica lui Lavrov nu corespunde cu realitate din Republica Moldova. „Respingem un astfel de ton în relaţiile interstatale dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă. În acelaşi timp este absolut clar ce îşi doreşte populaţia Republicii Moldova, cetăţenii îşi doresc o ţară democratică, prosperă, europeană, în care este eliminată corupţia, o ţară care aderă la Uniunea Europeană. Preşedinta Maia Sandu are acest mandat explicit oferit de cetăţeni”, a declarat Nicu Popescu. Ministrul de externe moldovean a amintit că nu este pentru prima dată când Lavrov face astfel de declarații în privința Chișinăului, dar chiar și în ciuda mesajelor pro-ruse, cetățenii moldoveni aleg parcursul european.

Republica Moldova se pregătește pentru adeararea la Uniunea Europeană

Nicu Popescu a continuat prin a spune că declarațiile făcute de Lavrov au un caracter ofensiv și sunt îndreptate către cetățenii moldovei. Ministrul a subliniat că Moldova observă ceea ce face Rusia în Ucraina și condamnă războiul declanșat de Vladimir Putin. Vicepremierul a concluzionat prin a spune că autoritățile din țara sa sunt obișnuite cu declarațiile ruse, dar cetățeii au știut că trebuie să aleagă drumul european.

„Noi suntem obişnuiţi cu o serie destul de lungă de declaraţii în politica rusă cu descrierea eronată şi plină de insinuări faţă de ţara noastră şi aceste lucruri au început chiar înaintea Independenţei. Partea bună este că societatea noastră a ştiut să-şi consolideze democraţia, alegerea pentru vectorul european, chiar şi în aceste condiţii destul de toxice de falsuri şi propagandă venită din Est”, a declarat Popescu. Serghei Lavrov a dat un interviu pentru presa rusă în timpul căruia a vorbit despre președinta Maia Sandu. Ministrul rus de externe a spus că liderul de la Chișinău vrea ca Moldova să adere la NATO și că este pregătită să își unească țara cu România, potrivit IPN.md.

Ne puteți urmări și pe Google News