Evenimentul Zilei > Politica > Ce spune vicepremierul Republicii Moldova despre candidatura la prezidențialele din România a Maiei Sandu
Ce spune vicepremierul Republicii Moldova despre candidatura la prezidențialele din România a Maiei Sandu

Ce spune vicepremierul Republicii Moldova despre candidatura la prezidențialele din România a Maiei Sandu

După declarația lui Marcel Ciolacu în care a spus că este unul dintre susținătorii Maiei Sandu şi a unificării României Mari, lăsând să se înțeleagă că nu ar fi o problemă din partea sa dacă ar candida în România la alegerile prezidențiale din 2024, au început să circule tot felul de scenarii pe seama acestui subiect.

Marcel Ciolacu a declarat acum câteva zile că „este un scenariu de lucru. Nimeni nu o poate împiedica pe doamna Maia Sandu. Eu o susţin cât pot de mult pe doamna Maia Sandu prin perioada şi mai dificilă prin care trece Republica Moldova, dar, de asemenea, facem parte din familii politice diferite”. În urma acestor declarații s-a vehiculat în spațiul public faptul că Maia Sandu ar putea candida la prezidențialele din 2024 care vor avea loc în România.

Maia Sandu candidat la prezidențialele din România: „Doamna președinte trebuie să răspundă”

Andrei Spînu, vicepremier al Republicii Moldova, a declarat, miercuri, că Maia Sandu este cea care trebuie să răspundă la această întrebare.

Andrei Spînu, vicepremier și ministru al infrastructurii și dezvoltării regionale din Republica Moldova: „Eu cred că doamna președinte trebuie să răspundă, în primul rând. Dar ca cetățean al Republicii Moldova îmi doresc ca doamna președinte să rămână cel puțin 8 ani președintele Republicii Moldova, pentru că are un mandat puternic din partea cetățenilor, iar reformele pornite sunt de abia la început. Pentru mine asta este important acum…Să facem ce ne-am propus”.

Întrebat dacă vede posibilă o astfel de candidatură, Andrei Spînu spune: „Eu văd posibil ca Republica Moldova, împreună cu Maia Sandu, să ajungă în UE și să transformăm țara noastră”, a mai declarat vicepremierul la digi24.

Marcel Colacu despre prezidențialele din 2024

Marcel Ciolacu a declarat că este unul dintre susţinătorii Maiei Sandu şi a unificării României Mari, întrebat luni dacă PSD şi PNL ar susţine candidatura acesteia la alegerile prezidenţiale din România din anul 2024.

„Întotdeauna duceţi discuţia către anumite persoane. Vreau să vă reamintesc că şi în 2024 sunt alegeri şi pentru funcţia de preşedinte în Republica Moldova, şi mai devreme decât în România. Sunt unul dintre susţinătorii Maiei Sandu şi ai unificării României Mari”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat luni la RTV despre o posibilă susţineri de către PSD şi PNL a candidaturii actualului preşedinte al Republici Moldova şi la alegerile prezidenţiale din România din anul 2024.

Întrebat dacă există vreo lege care care să împiedice o candidatură a Maiei Sandu la alegerile prezidenţiale din România şi Republica Moldova, liderul PSD a răspuns: „Trebuie să ai dublă cetăţenie. Există şi candidaţi în România care au dublă cetăţenie sau pot avea dublă cetăţenie”.

„Avem o criză de securitate în zonă şi trebuie să fim foarte atenţi la un întreg context. Una e ceea ce ne dorim sau considerăm că e corect şi alta este realitatea. Este un scenariu de lucru. Nimeni nu o poate împiedica pe doamna Maia Sandu. Eu o susţin cât pot de mult pe doamna Maia Sandu prin perioada şi mai dificilă prin care trece Republica Moldova, dar, de asemenea, facem parte din familii politice diferite”, a completat Ciolacu.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: