Rețetă de omletă cu ciocolată. Un mic dejun inedit și gustos

Rețetă de omletă cu ciocolată. Un mic dejun inedit și gustos

Gospodinele care vor să facă un mic dejun diferit pot încerca rețeta de omletă cu ciocolată. Se prepară foarte ușor, cu puține ingrediente și este pe placul copiilor.

Gospodinele care s-au plictisit de un mic dejun clasic pot prepara rețeta de omletă cu ciocolată. Ele pot adăuga și frișcă sau o lingură de înghețată. Ai nevoie doar de câteva ingrediente:

- 2 ouă

- 1 lingura de zahăr

- 1 lingură pudră de cacao

- 50 de grame de ciocolată bucăți

- 1 lingură de unt

- 1 lingură de zahar pudră.

Rețetă de omletă cu ciocolată

Pentru început trebuie să adăugați două ouă într-o farfurie și și să le bateți bine. După ce aveți ouăle bine bătute, adăugăm pudra de cacao și zahărul, amestecăm bine. Aveți nevoie de un tel pentru a amesteca. Se adaugă cantitatea de zahăr dorită.

Tăiați ciocolata, poate fi cu lapte sau mai neagră dacă doriți și tăiați-o în bucăți mici. Dacă doriți, puteți face și o omletă cu Nutella. Trebuie doar să înlocuiți ciocolata. Adăugați bucățile de ciocolată la amestecul anterior și amestecați bine. După ce amestecul este pregătit, puneți o tigaie la foc mediu și adăugați 1 lingură de unt. Menționăm că pentru a face omleta este mai bine să folosiți o tigaie antiaderentă.

Se adaugă untul și amestecul de omletă de ciocolată în tigaie . Omleta trebuie întoarsă de pe o parte pe cealaltă pentru a se face bine. Este indicat să fie făcută la foc mediu pentru a nu se arde ciocolata. Acum trebuie adăugat zahărul pudră și gata. Poftă bună!, potrivit știridiaspora.

Sursă Dreamstime

Rețetă de omletă dulce din mere

Dacă nu vă place ciocolata, puteți încerca rețeta de omletă dulce din mere. Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

cinci ouă; doua mere; 250 ml de lapte; 100 g de făină; ulei; 10 g zahăr scorțișoară; zahăr pudră

Se curăță merele și se taie cubulețe. Se rumenesc într-o tigaie cu puțin ulei pentru 10 minute și apoi se lasă la răcit. Ouăle se separă și albușurile se bat spumă. Gălbenușurile se bat bine, separat, cu laptele, zahărul și scorțișoara. Se adaugă amestecul în tigaie și se lasă 10 minute. Puteți adăuga peste omletă înghețată, zahăru pudră sau alte fructe.

Ne puteți urmări și pe Google News