Vitaliy Klitschko a explicat care este cel mai sumbru scenariu pentru Kiev. „Ar putea veni apocalipsa, ca în filmele de la Hollywood”

Vitaliy Klitschko a explicat care este cel mai sumbru scenariu pentru Kiev. „Ar putea veni apocalipsa, ca în filmele de la Hollywood” Sursa: Presa din Rusia

Kievul s-ar putea confrunta cu un scenariu apocaliptic. Vitaliy Klitschko, primarul capitalei ucrainene, a spus că acest lucru s-ar putea întâmpla în această iarnă dacă vor continua atacurile aeriene rusești.

Capitala Ucrainei s-ar putea confrunta cu mari probleme în iarna care urmează. Vitaliy Klitschko, primarul Kievului, a spus că orașul ar putea pierde alimentarea cu energie electrică, apă și căldură. „Ar putea veni apocalipsa, ca în filmele de la Hollywood, când nu este posibil să trăiești în case având în vedere temperatura scăzută”, a mai declarat primarul. În ciuda acestor lucruri, oficialul a spus că armata ucraineană face toate eforturile pentru ca acest eveniment să fie evitat.

Fostul campion mondial de box la categoria grea a mai spus că 152 de civili din Kiev au fost uciși și 678 de clădiri au fost distruse de la începutul invaziei rusești. Kievul trebuie să facă față unor alte probleme în perioada care urmează pentru că Rusia bombardează în mod regulat rețeaua electrică a Ucrainei cu rachete.

În plus, capitala țării invadate nu are suficiente adăposturi încălzite pentru a găzdui toți cei 3,6 milioane de locuitori în cazul unor întreruperi complete. În acest context, populația ar trebui să fie gata în orice moment pentru a pleca din regiune dacă situația se înrăutățește. „Au fost pregătite aproape 500 de puncte de încălzire autonome, dar pentru un oraș de trei milioane de locuitori, 500 de puncte nu înseamnă nimic”, a subliniat primarul Kievului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cel mai sumbru scenariu pentru Kiev

Klitschko a descris cum arată orașul vechi de peste 1.500 de ani. În plus, el a creionat și un scenariu sumbru pentru ucraineni. Primarul a spus că în cazul în care orașul va rămâne fără încălzire centrală într-o perioadă în care temperaturile pot coborî până la minus 15 grade Celsius, vor fi nevoiți să scoată apa afară din clădiri. „În caz contrar, apa poate îngheța și poate rupe întreaga rețea de alimentare cu apă, iar clădirile vor fi atunci total improprii pentru a fi folosite în continuare”.

Klitschko a îndemnat locuitorii să pregătească provizii de urgență de alimente și apă. De asemenea, ei ar trebui să aibă haine și documente pregătite pentru o plecare rapidă în cazul în care alimentarea cu energie termică este oprită. Totuși, în prezent, nu este nevoie ca autoritățile să recurgă la o astfel de acțiune pentru că orașul are doar un deficit de energie de 20% și condițiile rămân stabile.

De ce are nevoie Kievul

Fostul sportiv a fost întrebat și care sunt lucrurile de care orașul are cea mai mare nevoie. Klitschko a răspuns imediat că „un nou sistem de apărare aeriană”. Totuși, el a mai adăugat că ar fi nevoie și de zeci de mii de generatoare și de ventilatoare industriale de încălzire. În ceea ce privește efectul economic al războiului asupra capitalei, oficialul a declarat că este greu de evaluat acest aspect. Cu toate acestea, el a punctat că s-ar putea totaliza la „zeci de miliarde de dolari”.

„Începând de astăzi, nu există niciun buget pentru dezvoltare, nu reparăm drumurile, nu investim în dezvoltarea orașului nostru... toți banii se duc pe protecția orașului”. Este important de precizat că primarul a respins criticile aduse săptămâna trecută de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski ,în privința pregătirilor pentru iarnă. Oficialul din Kiev se află în cel de-al nouălea an ca primar. El era considerat unul dintre cei mai importanți adversari politici ai lui Zelenski înainte de invazia rusă, informează Mediafax.