Patriarhul Daniel a spus ce reprezintă Moș Crăciun pentru credincioși. „E tatăl vostru, e și Dumnezeul nostru”

Patriarhul Daniel a spus ce reprezintă Moș Crăciun pentru credincioși. „E tatăl vostru, e și Dumnezeul nostru” Patriarhul Daniel a transmis un mesaj credincioșilor cu ocazia sărbătorii de Crăciun. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Patriarhul Daniel a avut o serie de declarații marți, 6 decembrie, în legătură cu Sfântul Ierarh Nicolae. Șeful BOR a precizat care au fost calitățile care l-au făcut atât de popular pe sfânt. Patriarhul a avut câteva cuvinte de spus și în privința lui Moș Crăciun.

Patriarhul Daniel a precizat calitățile care l-au făcut pe Sfântul Nicolae să fie atât de îndrăgit de întreaga lume. Șeful Bisericii Ortodoxe Române (BOR) a spus că nu doar dărnicia sa a impresionat lumea, ci mai ales discreția cu care Sfântul Nicolae săvârșea faptele de milostenie: „Ajuta și se ascundea, nu dorea să fie văzut și lăudat”. De asemenea, patriarhul a mai subliniat că binele pe care îl făcea Nicolae fără a se gândi că va primi laude a reprezentat „semnul autentic al sfințeniei sale”.

Șeful BOR a continuat prin a spune că Sfântul Nicolae se asemăna cu Iisus Hristos pentru că făcea minuni din iubire față de apropiații lui. Toate aceste lucruri au făcut ca Nicolae să fie exttrem de popular. „Sfântul Nicolae nu a fost în istorie cel mai mare teolog al răsăritului, dar a fost cel mai popular dintre sfinți prin bunătatea sufletului său. De aceea, în această perioadă a Postului Crăciunului, el a devenit, pentru copii mai ales, un precursor sau un înaintemergător al lui Moș Crăciun. Unii copii îl și confundă pe Moș Nicolae cu Moș Crăciun sau pe Moș Crăciun cu Moș Nicolae”.

Patriarhul Damiel a vorbit despre Moș Crăciun

Părintele Patriarh a precizat că Moș Crăciun este personificarea iubirii milostive a lui Dumnezeu Tatăl. În plus, liderul BOR a dat exemplul unui colind al Sfântului Andrei în care se spune că „Moș Crăciun e tatăl vostru, e și Dumnezeul nostru”. De asemenea, patriarhul a explicat că „Moș Crăciun reprezintă bunătatea smerită a lui Dumnezeu Tatăl care trimite în lume pe Fiul Său 'să se nască și să crească, să ne mântuiască' de păcat și de moarte și să ne dăruiască sfințenie și viață veșnică”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Patriarhul consideră că Biserica i-a învățat pe cei mici să fie darnici și milostivi prin tradiția care spune că Sfântul Nicolae aduce daruri în ghete în noaptea de 5 spre 6 decembrie. De asemenea, copii pot învăța să fie recunoscători față de ceea ce primesc. Aproximativ 800 de mii de români poartă numele Nicolae sau derivatele sale, informează Basilica.ro.