Există sau nu extratereștri? Ce arată un nou raport al serviciilor de informații americane

Există sau nu extratereștri? Ce arată un nou raport al serviciilor de informații americane Noul raport al Pentagonului despre existența extratereștrilor. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Un nou raport privind fenomenele aeriene neidentificate, cum sunt denumite acum OZN-urile nu oferă informații clare despre proveniența acestora. Totuși, posibilitatea ca ele să fie de orgine extratestră nu a fost exclusă.

Un nou raport al serviciilor de informații ale apărării americane privind OZN-urile (numite acum fenomene aeriene neidentificate -UAP) urmează să fie făcut public în zilele următoare. Pasionații de astfel de fenomene vor fi însă dezamăgiți. Potrivit The New York Times, specialiștii au analizat mai multe incidente ciudate în ultima perioadă, dar raportul nu le cataloghează neapărat ca fiind de origine extraterestră.

Unele dintre fenenomele aeriene neidentificate ar putea fi rezultatul unor acțiuni de supraveghere strict secrete, dar și a unor baloane meteorologice folosite pentru a colecta direct date privind temperatura, umiditatea și presiunea din atmosferă.

Prea puține informații

Oficialii americani nu oferă foarte multe informații cu privire la analizele făcute. Multe nu sunt făcute publice din motive de siguranță „Nu există o singură explicație care să răspundă majorității rapoartelor UAP. Noi colectăm cât mai multe date și, când vom avea concluzii clare, le vom împărtăși, dacă acest lucru este posibil. În multe cazuri, fenomenele observate sunt clasificate ca fiind neidentificate pur și simplu pentru că senzorii nu au fost capabili să colecteze suficiente informații pentru a ajunge la o concluzie clară“, a declarat Sue Gough, purtătorul de cuvânt al Departamentului american al Apărării, potrivit stiripesurse.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Congresul Statelor Unite a redeschis, anul acesta, audierile publice dedicate OZN-urilor. Totul, după ce zeci de ani în care a încercat să evite orice subiect legat de obiecte zburătoare neidentificate. Până acum însă nu s-a ajuns la nicio concluzie clară.

Un alt raport, prezentat la o audiere oficială din luna mai a arătat că este nevoie de mult mai multe date pentru a stabili dacă este vorba despre extratereștrii sau tehnologii exotice dezvoltate de o entitate secretă guvernamentală sau de o putere străină, precum China şi Rusia. Chiar dacă în document nu se folosește termenul de viață extraterestră, această variantă nu a scoasă din calcul.

Proiectul Blue Book

Raportul a reprezentat un punct de cotitură în istoria Guvernului Statelor Unite după decenii în care acesta a deviat de la subiect, a demistificat şi a discreditat observaţiile care făceau referire la obiecte zburătoare neidentificate şi „farfurii zburătoare” şi care datau încă din anii 1940.

În 1969, U.S. Air Force a pus capăt unui program despre OZN-uri, care a avut rezultate neconcludente şi care se numea Blue Book. În cei 17 ani de existenţă ai săi, Project Blue Book a alcătuit o listă cu 12.618 relatări privind observarea unor OZN-uri, din care 701 au vizat obiecte ce au rămas în mod oficial „neidentificate“.