Continuă disputa în coaliție pe tema pensiilor: Budăi a devenit plângăciosul naţional. Până la finele anului trebuia să vină cu o nouă lege a pensiilor

Continuă disputa în coaliție pe tema pensiilor: Budăi a devenit plângăciosul naţional. Până la finele anului trebuia să vină cu o nouă lege a pensiilor Sursa foto: Razvan Valcaneantu \ EEC

Deputatul PNL Gabriel Avrămescu consideră că Marius Budăi nu a făcut nimic și că nu a venit cu o nouă lege a pensillor, dar că se poate victima la televizior. El a precizat că ministrul este doar un „plângăcios naţional”.

Deputatul PNL Gabriel Avrămescu a declarat că Marius Budăi nu a avut timp să se ocupe de proiectul legii pensiilor, deşi eliminarea inechităţilor în sistemul de pensii e un lucru asumat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), dar că a găsit o portiță să facă pe „plângăciosul naţional” la televizor.

La Conferinţa Judeţeană a seniorilor liberali buzoieni, deputatul Gabriel Avrămescu l-a criticat aspru pe ministrul Muncii, Marius Budăi, și l-a acuzat de indiferență totală.

„În 2020, unii care se dau a fi colegii şi partenerii noştri de coaliţie promiteau pensii majorate cu 40 la sută. Aţi văzut aceste majorări? Nu, pentru că politica, pe partea stângă a spectrului, se face doar o dată la 4 ani, promiţând salarii şi pensii mari mari. E singurul lor program de guvernare, din totdeauna. L-aţi auzit să vorbească despre proiecte, despre dezvoltare. Cu promisiuni de majorări de pensii au încercat mereu să câştige capital electoral, şi din păcate, au şi reuşit. Domnul Budăi, care în ultima vreme a devenit plângăciosul naţional, se plânge la televizor de soarta pensionarilor, dar nu spune un lucru: că până la finele anului trebuia să vină cu o nouă lege a pensiilor, e un jalon asumat prin PNRR, în momentul în care a fost stabilit”, a declarat Avrămescu.

Ne puteți urmări și pe Google News
Marius Budăi a pus ochii pe banii din Pilonul 2. „Deficitul la bugetul de pensii este exact cât virăm către Pilonul 2”

Sursa foto: Razvan ValcaneantuEEC

Distinție între pensiile de serviciu și cele speciale

El consideră că trebuie găsită o distincţie clară între pensiile de serviciu, de care beneficiază militarii, şi pensiile speciale.

„Să facă distincţia între pensia de serviciu şi pensia specială. Militarii nu au pensii speciale, ei au pensii de serviciu. Militarii trebuie respectaţi şi apreciaţi. De altfel, într-un studiu recent al Băncii Mondiale se recomandă să nu se umble la aceste pensii de serviciu, mai ales în contextul actual geopolitic pe care -l traversăm cu toţii. Întrebarea noastră este de ce nu a apărut acest proiect al legii pensiilor? Colegii din coaliţie uită că recomandarea Comisiei Europene e să se vină cu un proiect de lege a pensiilor, nu cu o ordonanţă de urgenţă, pe care există riscul de a fi modificată în Parlament”, a conchis deputatul PNL.