Șeful Statului Major al armatei britanice a explicat de ce Vladimir Putin va pierde războiul

Șeful Statului Major al armatei britanice a explicat de ce Vladimir Putin va pierde războiul

Sir Tony Radakin, șeful Statului Major al armatei britanice, a susținut recent un discurs la Manshion House în Londra. Comandantul militarilor britanici a făcut o foarte buna evaluare a momentului în care ne aflam, subliniind că războiul declanșat de Rusia produce efecte asupra întregii lumi libere.

Șeful Statului Major al Apărării din Marea Britanie, Tony Radakin, a îndemnat miercuri comunitatea internațională să rămână unită împotriva a ceea ce el a numit retorica nucleară „profund iresponsabilă” a președintelui rus Vladimir Putin, potrivit Reuters.

Ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, s-a întâlnit cu omologul său american la Washington în această săptămână pentru a discuta despre preocupările comune în materie de securitate cu privire la situația din Ucraina.

Întrebat în timpul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri după discursul său cât de probabil crede că este ca Putin să se pregătească să lanseze un atac nuclear în Ucraina, Radakin a refuzat să răspundă direct, însă a explicat pe larg greșelile pe care le-a comis președintele rus împreună cu rezultatul lor și posibilele efecte la care ar trebui să se aștepte Moscova.

Ne puteți urmări și pe Google News

Trebuie să ne concentrăm pe sprijinul nostru continuu pentru Ucraina

„Aș dori doar să subliniez nesăbuința Rusiei de a folosi acest limbaj în legătură cu energia nucleară și faptul că aceasta este o acțiune disperată... Trebuie să ne concentrăm pe sprijinul nostru continuu pentru Ucraina și să nu ne lăsăm atrași de retorica nesăbuită.

În vremuri mai recente, Carta Atlanticului și înființarea Națiunilor Unite, au modelat lumea modernă în jurul principiilor autodeterminării, democrației și drepturilor omului.

Și totuși, președintele Putin crede că regulile nu se aplică lui. Că armata lui poate trece granițele internaționale cu impunitate. Că poate renunța la acordurile comerciale și poate opri gazul în Europa și nu contează. Că poate închide accesul în porturile Mării Negre pentru navele comerciale, ca vor muri milioane de oameni și nu contează.

Acesta este mai mult decât un război peste granițe, pe o hartă

Aceste lucruri contează pentru miile de ucraineni care mor și suferă în fiecare zi. Și contează și aici, la Londra, pentru că piețele prosperă pe baza stabilității, iar prosperitatea noastră se bazează pe o lume care este sigură pentru libertatea comerciala.

Și când regulile sunt încălcate, urmează volatilitatea și instabilitatea. Când agresiunea este lăsată necontrolată, costurile ricoșează pe piețele globale. Acest lucru îi afectează pe oameni de pretutindeni, și în special pe cei mai săraci din lume.

Acesta este mai mult decât un război peste granițe, pe o hartă. Este vorba despre viitorul securității internaționale și despre pacea și prosperitatea de care noi, în această țară, am fost atât de norocoși să ne bucurăm pentru multe vieți.

Totuși, ceea ce s-a schimbat de la revizuirea de anul trecut este viteza și amploarea agresiunii Rusiei. Dar ar trebui să fim totuși extrem de încrezători în alianța noastră, NATO. O alianță cu peste 3 milioane de oameni sub arme și cu un PIB combinat de 15.000 de miliarde de dolari, comparativ cu doar 1700 miliarde de dolari pentru Rusia” a spus Tony Radakin.