Cum ar putea Elena Udrea sa iasă din închisoare, în permisie. Mâine, ziua decisivă la Înalta Curte

Cum ar putea Elena Udrea sa iasă din închisoare, în permisie. Mâine, ziua decisivă la Înalta Curte Sursa: Facebook/ Elena Udrea

Elena Udrea trebuie să îndeplinească niște condiții draconice pentru a ieși din închisoare într- o scurtă permisie. Aceasta se află închisă la Penitenciarul Tîrgșor, unde își ispășește condamnarea de 6 ani primită în Dosarul ”Gala Bute”.

Potrivit legii, Elena Udrea poate obține o astfel de recompensă numai dacă directorul penitenciarului aprobă  „Recompensele se acordă de către comisia constituită la nivelul penitenciarului, la propunerea personalului care desfășoară activități directe cu persoanele private de libertate, cu avizul șefului de secție.

În cazul recompenselor cu permisiunea de ieșire din penitenciar cu o durata mai mare de 24 ore, acestea se acordă de către directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, la propunerea comisiei constituite la nivelul locului de deținere.

Recompensele se acordă, de regulă, în mod gradual, asigurându-se accesul persoanelor private de libertate la toate tipurile de recompense. La analizarea propunerilor în vederea recompensei cu permisiunea de ieșire din penitenciar, se are în vedere în ce măsură deținuții au o conduită constant pozitivă, sunt stăruitori în muncă, participă activ în cadrul activităților educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică și asistență socială, de instruire școlară și formare profesională”, spune legea. Însă iată și motivele pentru care nu poate ieși: Permisiunea de ieșire din penitenciar nu se acordă în cazurile în care deținuții se află în una dintre următoarele situații:

Ne puteți urmări și pe Google News

a)nu prezintă suficientă încredere că nu mai comit alte infracțiuni

b)sunt cercetați sau urmăriți penal în alte cauze

c)au pe rolul organelor judiciare cauze al căror obiect poate influența conduita și comportamentul acestora pe perioada permisiunii de ieșire din penitenciar;

d)sunt clasificați în categoria celor care prezintă risc pentru siguranța penitenciarului”, iar Elena Udrea se încadrează cel puțin la litera b. Cert este că mâine Înalta Curte va judeca o contestație la executare prin care desigur spear să obțină eliberarea din penitenciar. Chiar dacă mâine Înalta Curte decide să fie eliberată, hotărârea este atacabilă.