O veche proprietate a fondatorului KFC provoacă mari probleme actualului proprietar al fast-food-ului

O veche proprietate a fondatorului KFC provoacă mari probleme actualului proprietar al fast-food-ului Sursă: Photomall | Dreamstime.com

O proprietate uriașă în care a locuit cândva fondatorul KFC, colonelul Harland Sanders, îi provoacă probleme actualului proprietar al KFC. Proprietatea din Shelbyville, Kentucky, include o casă cunoscută sub numele de Blackwood Hall și un restaurant de aproape 25.000 de metri pătrați numit Claudia Sanders Dinner House, care poartă numele soției colonelului.

Imaginea colonelului este deținută de KFC, dar cumpărătorul proprietății Shelbyville va obține marca comercială a Claudiei Sanders. Compania-mamă a KFC, Yum! Brands, nu și-a exprimat interesul să cumpere proprietatea sau marca, a declarat Jonathan Klunk, agentul imobiliar care vinde proprietatea.

Imaginea KFC

Dar actualii proprietari– prieteni ai familiei Sanders – au trimis mai multe oferte de la alți potențiali cumpărători. Cuplul încă conduce restaurantul și locuiește în casă, dar doresc să se pensioneze în scurt timp. Dar unii dintre potențialii cumpărători, care includ grupuri de restaurante și antreprenori, doresc să francizeze restaurantul Claudia Sanders și să deschidă noi locații.

La câteva zile după ce proprietățile au fost adăugate pe piață, Yum! Brands au depus un dosar de brevet pentru a consolida protecția mărcilor KFC, inclusiv „Rețeta originală a colonelului Sanders” și „It’s Finger Lickin’ Good”. „Oricine va prelua numele Claudia Sanders va duce o luptă costisitoare”, a declarat avocatul Brad D. Rose.

Ne puteți urmări și pe Google News

Proprietatea colonelului Sanders

Sanders s-au mutat la Blackwood Hall în 1959, iar colonelul a vândut KFC cinci ani mai târziu. În 1968, a deschis Claudia Sanders Dinner House, pe care cuplul l-a condus până când s-au pensionat în anii 70, când a fost preluat de actualii proprietari. Colonelul a murit în 1980, iar Claudia a murit în 1994.

Clădirea inițială a ars în 1999, dar a fost reconstruită cu facilități extinse. Restaurantul a spus că cea mai mare sală de banchet se numește Colonel's Quarters și poate găzdui până la 1.000 de persoane. La fel ca și KFC, meniul constă în pui prăjit, friptură, supe și deserturi, potrivit Business Insider.