Cine este liderul frustrat din PNL. Rareș Bogdan, dezvăluiri despre relația dintre președinte și premier

Cine este liderul frustrat din PNL. Rareș Bogdan, dezvăluiri despre relația dintre președinte și premier Sursa foto: EVZ

România nu trebuie să stea „în fițele unui lider frustrat că a pierdut alegeri interne sau altele”. Afirmația îi aparține europarlamentarului PNL, Rareș Bogdan. El a precizat că președintele Klaus Iohannis este cel care a contribuit decisiv la formarea actualei coaliții PSD – PNL – UDMR, deoarece a dorit un guvern stabil. Pe de altă parte, europarlamentarul a evitat să declare dacă Nicolae Ciucă, actualul premier, va fi și candidatul partidului la alegerile prezidențiale.

Europarlamentarul Rareș Bogdan a declarat că președintele Klaus Iohannis susține „total” guvernul condus de Nicolae Ciucă. El a precizat că șeful statului a avut o contribuție decisivă la constituirea actualei coaliții PSD – PNL – UDMR, aflată la guvernare. Aceasta pentru că Iohannis a dorit un guvern stabil.

Rareș Bogdan a mai spus că România nu trebuie să stea „în fițele unui lider frustrat că a pierdut alegeri interne sau altele”, lăsând să se înțeleagă că ar fi vorba de foștii președinți ai PNL, Ludovic Orban și Florin Cîțu.

„Președintele Iohannis susține total acest Guvern! Președintele Iohannis a fost cel care a contribuit decisiv la un guvern stabil pentru această țară. (…) Și-a dorit un guvern stabil, având mai multe informații decât mine sau alții cu privire la ceea ce urmează să se întâmple în Europa sau ceea ce era previzionat să se întâmple. În noiembrie, decembrie, deja informațiile existau cu privire la intenția reală a Rusiei. La noi erau doar speculații. (...) Nu mi-am închipuit că vom vedea grozăviile care s-au întâmplat”, a declarat Rareș Bogdan.

Ne puteți urmări și pe Google News

Europarlamentarul a subliniat că președintele a fost cel care a afirmat că România trebuie să aibă o guvernare stabilă.

Sursa foto: Razvan ValcaneantuEEC

Precizări despre candidatul PNL la alegerile prezidențiale

Pe de altă parte, Rareș Bogdan a evitat să spună dacă Nicolae Ciucă va rămâne candidatul PNL la alegerile prezidențiale din 2024. Deși este președintele partidului, Nicolae Ciucă nu are asigurată candidatura. De altfel, sondajele de opinie nu-l arată printre favoriți, iar alegătorii nu au o părere tocmai bună despre performanțele sale la guvernare. Există numeroase bâlbe și controverse legate de măsurile propuse și adoptate.

„Nu pot să spun acest lucru (dacă Nicolae Ciucă va fi candidatul PNL la prezidențiale – n. red.). Pot să spun că este premier și pot să asigur că are tot sprijinul PNL, care e în spatele dânsului. Dacă va fi cel mai bine poziționat și își va dori, și vom avea o confruntare prezidenațială stânga - dreaptă sau cu AUR, USR, alți candidați, PNL mizează inclusiv pe domnul Nicolae Ciucă. Dar nu este singura opțiune”, a spus Rareș Bogdan.

Sursa: arhiva EVZ

Cum arată viitorul candidat și ce șanse are Nicolae Ciucă

Europarlamentarul a mai precizat că viitorul candidat va fi desemnat în funcție de nivelul de încredere de care se va bucura, de modalitatea în care va relaționa la nivel intern și internațional.

„Este simplu. În funcție de încrederea de care se bucură, de profilul candidatului, de modalitatea în care relaționează și internațional, și intern. Dacă Nicolae Ciucă trece iarna cu bine, și prin furtuna care se apropie, și scoate acest Guvern și România într-o situație de stabilitate în aprilie - mai, se înscrie fără nici o problemă la prima șansă de a cuceri președinția, de la mare distanță!”, a mai spus Rareș Bogdan

Pe de altă parte, Rareș Bogdan s-a arătat sigur că PSD, partenerul de coaliție va avea propriul candidat la prezidențiale. Și în nici un caz nu va acepta să susțină un candidat al PNL.

„Nu cred că PSD va renunța. PSD are un activ numeros, oaste serioasă, care vine din spate și pune presiune. Deci, cu siguranță, PSD va avea candidat la președinție. Sunt convins că vom putea avea o dezbatere de idei, nu vom avea păruială de tip 2004 sau 2014. Cred că vom fi scuturați serios și țintuiți din alte părți, de pe extreme. Chiar dacă în turul doi vor ajunge candidatul PNL și candidatul PSD, bătălia până acolo va fi extrem de cruntă, dominată de agresivitate verbală”, a încheiat Rareș Bogdan la DCNews.