Noi informații despre moartea misterioasă a lui Ivan Pechorin, omul cheie al lui Vladimir Putin

Noi informații despre moartea misterioasă a lui Ivan Pechorin, omul cheie al lui Vladimir Putin Sursa: Ziare.com

Un alt om important din Rusia a murit în circumstanțe misterioase după ce „a căzut peste bordul bărcii sale”, potrivit rapoartelor presei locale. Cadavrul lui Ivan Pechorin a fost găsit la aproximativ 100 de mile de Vladivostok, în estul Rusiei, după o căutare de două zile.

Ivan Pechorin a căzut de pe barca sa pe 10 septembrie, în timp ce naviga lângă insula Russky, a raportat presa. El a fost directorul Corporației de Dezvoltare a Orientului Îndepărtat și Arctic din Rusia (KRDV), care a descris moartea sa drept o „pierdere ireparabilă”.

KRDV este proiectul președintelui Vladimir Putin pentru dezvoltarea resurselor energetice și miniere din cea mai îndepărtată regiune de est a Rusiei, care a devenit un obiectiv crucial sub greutatea sancțiunilor internaționale. Potrivit corespondentului Mirror pentru Rusia, el a fost selectat personal de Putin pentru rolul său și a fost descris de Newsweek drept „omul cheie” al lui Putin în regiune.

Cu câteva zile mai devreme, Pechorin a vorbit la un forum economic unde Putin a ținut un discurs. Născut în 1983, Pechorin este al doilea director executiv al KRDV care a murit pe neașteptate în acest an.

Ne puteți urmări și pe Google News

Moartea oligarhilor ruși

În februarie, aceeași firmă a anunțat decesul directorului său general, Igor Nosov. Bărbatul de 43 de ani a murit în urma unui accident vascular cerebral, a informat Newsweek. Pe 1 septembrie, presa de stat a raportat moartea lui Ravik Maganov, președintele consiliului de administrație al companiei petroliere ruse Lukoil, spunând că a căzut de la fereastra unui spital. Lukoil criticase invazia rusă a Ucrainei cu șase luni mai devreme.

Cel puțin alți opt oligarhi cu legături cu industria energetică au murit în circumstanțe misterioase în 2022. Printre aceștia se numără Serghei Protosenya, care a fost găsit mort în Spania împreună cu soția și fiica sa. În mai, fostul director petrolier, Alexander Subbotin, a murit la casa unui șaman din Moscova, presa relatând că a suferit de un atac de cord, potrivit Business Insider.