Scaunul lui Vladimir Putin se clatină tot mai serios. Noi contestatari din Rusia îi cer președintelui să demisioneze

Scaunul lui Vladimir Putin se clatină tot mai serios. Noi contestatari din Rusia îi cer președintelui să demisioneze Sursă: Igor Dolgov | Dreamstime.com

Deputații municipali din districtul moscovit Lomonosovski i-au cerut președintele rus Vladimir Putin să demisioneze, afirmând că "totul a mers prost" de la începutul celui de-al doilea mandat al său. Ei consideră că o schimbare de putere este necesară pentru binele țării.

Deputații au postat decizia lor protocolară pe site-ul districtului Lomonosovsky și au adăugat inclusiv o înregistrare video de 30 de minute de la întâlnirea lor din 8 septembrie.

Noi contestatari pentru Vladimir Putin. I se cere se plece

În cadrul apelului lor, deputații subliniază că retorica agresivă a lui Putin și a subordonaților săi a aruncat Rusia înapoi în epoca Războiului Rece. Ei au contestat datele economice, care arată o dublare a PIB-ului țării și au spus că salariul minim nu a crescut la nivelul declarat de guvern.

De asemenea, ei au spus că oamenii inteligenți și muncitori au părăsit Rusia în masă și că nu există nicio urmă a stabilității promise. Adresându-se direct lui Putin, ei au spus: „Opiniile dumneavoastră, modelul dumneavoastră de management sunt iremediabil depășite și împiedică dezvoltarea Rusiei și a potențialului său uman”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Deputații au făcut apel și la primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, spunând că sistemul de autonomie locală nu funcționează de fapt la Moscova, iar la nivel de district s-a dezvoltat o putere duală, ceea ce împiedică orice inițiativă a locuitorilor locali și a reprezentanților lor.

Un alt protest asemănător, îndreptat împotriva liderului de la Kremlin

Un protest similar, desfășurat la începutul acestei săptămâni, de către legislatorii locali din Sankt Petersburg, a dus la convocarea autorităților la departamentul de poliție.

Șapte legislatori au cerut camerei inferioare a parlamentului, Duma de Stat, să-l acuze pe Putin de înaltă trădare pentru decizia sa de a lansa invazia neprovocată a Ucrainei.

Cei șapte legislatori din districtul municipal Smolny din Sankt Petersburg au primit citații pe 8 septembrie, ordonându-le să se prezinte la poliție a doua zi pentru a completa protocoale privind o acuzație de discreditare a forțelor armate ale Rusiei, conform rferl.org.