Zeci de blocuri din București rămân fără apă caldă. Avarie majoră în Sectorul 3. Lista cu zonele afectate

Zeci de blocuri din București rămân fără apă caldă. Avarie majoră în Sectorul 3. Lista cu zonele afectate Apă caldă. Sursa foto: Arhiva EVZ

Compania Municipală Termoenergetica București a anunțat luni, 12 septembrie, că 79 de blocuri vor fi afectate de o avarie pe rețeaua de apă caldă.

Termoenergetica București, CMTEB,  a emis astăzi, 12 septembrie, un comunicat de presă prin care a anunțat că 79 de blocuri din Capitală nu vor mai avea apă caldă. Blocurile sunt situate pe Șos. Iancului, Șoseaua Pantelimon, Șoseaua. Ștefan cel Mare, Bulevardul Lacul Tei, Calea Dorobanți, Calea Floreasca și Strada Nicolae Caranfil. De asemenea, compania muncipală a mai precizat că termenul estimat pentru remedierea avariilor este joi, 15 septembrie, ora 24:00.

„Având în vedere faptul că toți consumatorii aferenți străzilor, Șos. Iancului, Șos. Pantelimon, Șos. Ștefan cel Mare, B-dul Lacul Tei, Calea Dorobanți, Calea Floreasca, Str. Nicolae Caranfil, vor fi alimentați prin bretele ocolitoare, pot apărea disfuncționalități în furnizarea apei calde de consum”, transmite Termoenergetica.

Ce pot face locuitorii Capitalei

În acest caz, bucureștenii trebuie să revină la soluții de pe vremea comunismului. Locuitorii vor fi nevoiți să își încălzească apă la aragaz și să se spele la lighean.

„Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica București și echipele de intervenție lucrează în regim permanent pentru soluționarea problemelor apărute în teren. Clienții au la dispoziție informații prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau la numărul de telefon gratuit - 0800.820.002, precum și prin aplicația Termoalert”, a mai transmis compania, potrivit Mediafax.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nu este singura avarie din acest an

Nu este pentru prima dată în acest an când bucureștenii se confruntă cu această problemă. În luna iulie, aproape jumătate dintre locuitorii Capitalei nu au avut apă caldă. La acel moment, directorul Termoenergetica a susținut că sistemul nu este pregătit pentru sezonul rece.

De asemenea, în luna mai, 370 de blocuri din București, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Curie” și alte instituții importante nu au avut apă caldă preț de câteva zile. Atunci, Termoenergetica a transmis că încearcă să repare avaria la rețeaua primară DN 800 pe magistrala Berceni, prin înlocuirea unei porțiuni de conductă între Drumul Găzarului și strada Izvorul Rece.