Descoperire revoluționară: Tatuajul electronic care dă alerta în cazul unor probleme de sănătate

Descoperire revoluționară: Tatuajul electronic care dă alerta în cazul unor probleme de sănătate Sursa: news.sky.com

Dispozitivul medical este dezvoltat de o echipă de cercetători din Coreea de Sud și folosește o cerneală specială care nu este periculoasă. Tatuajul electronic poate măsura semnele vitale și poate transmite o alertă atunci când apar probleme de sănătate.

Coreea de Sud dezvoltă un dispozitiv medical sub forma unui tatuaj electronic care va alerta oamenii cu privire la problemele de sănătate cu care se confruntă. Mai exact, acesta va putea măsura semnele vitale și depista anumite probleme de sănătate, caz în care va putea trimite datele unui dispozitiv extern aflat în posesia unui medic. Sistemul este minim invaziv.

Sud-coreenii urmează să aibă sub piele un astfel de dispozitiv care să îi avertizeze asupra potențialelor probleme de sănătate, dacă proiectul dezvoltat în acest moment de o echipă de cercetare va deveni realitate și va obține aprobările necesare.

Tatuajul medical

Cercetătorii de la Institutul Avansat de Știință și Tehnologie din Coreea (KAIST) din orașul Daejeon, la sud-vest de Seul, au dezvoltat o cerneală electronică realizată din metal lichid și nanotuburi de carbon care funcționează ca un bioelectrod.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conectat la un dispozitiv de electrocardiogramă (ECG) sau alt biosenzor, acesta poate trimite o citire a ritmului cardiac al pacientului și a altor semne vitale, cum ar fi glucoza, către un monitor. Cercetătorii urmăresc, în cele din urmă, să fie capabili să renunțe la biosenzori.

„În viitor, ceea ce sperăm să facem este să conectăm un cip wireless integrat cu această cerneală, astfel încât să putem comunica sau să putem trimite semnale din corpul nostru către un dispozitiv extern”, a spus liderul proiectului Steve Park, un profesor de știință și ingineria materialelor.

Nu afectează pielea

Cerneala este neinvazivă și este confecționată din particule pe bază de galiu, un metal moale de culoare argintie, folosit și în semiconductori sau în termometre. Nanotuburile de carbon decorate cu platină ajută la conducerea electricității, oferind în același timp durabilitate. „Când este aplicat pe piele, chiar și prin frecare, tatuajul nu se desprinde, ceea ce nu este posibil doar cu ajutorul unui metal lichid”, a spus Park, potrivit Fox News.