Bhutan se va redeschide pentru turiști în septembrie. Doritorii vor fi nevoiți să achite o taxă de dezvoltare

Bhutan se va redeschide  pentru turiști în septembrie. Doritorii vor fi nevoiți să achite o taxă de dezvoltare Sursa: tusktravel.com

Bhutan se va redeschide pentru turiști din luna septembrie. Din cauza pandemiei de COVID-19, autoritățile nu au mai permis accesul în zonă, dar au decis că este momentul să își salveze economia.

Bhutan se va redeschide pentru turiștii internaționali începând din septembrie, pentru prima dată de la începutul pandemiei. Autoritățile au făcut anunțul pe 30 iunie și au precizat că economia trebuie să revină la normal.

Situat între China și India, colțul de rai cu o cultură budistă străveche, a interzis turismul, principala sursă de venit. Restricțiile au fost aplicate din martie 2020, când a fost detectat primul caz de COVID-19 în această țară.

Monarhia constituțională cu mai puțin de 800.000 de locuitori a raportat sub 60.000 de infecții și doar 21 de decese, dar o sărăcie cruntă. Locuitorii s-au confruntat cu o criză economică pe măsură din cauza pandemiei, iar autoritățile speră ca redeschiderea țării să dea roade.

Ne puteți urmări și pe Google News

Când se va redeschide țara

Consiliul de Turism din Bhutan (TCB) a declarat că turiștii vor putea intra în țară începând cu 23 septembrie. Cu toate acestea, ei vor achita o taxă de dezvoltare durabilă de 200 de dolari pe turist pe noapte, față de 65 de dolari, cât era înainte. Oficialii au declarat că noua taxă va compensa impactul turiștilor asupra carbonului.

Sursa Pixabay

„COVID-19 ne-a permis să ne resetăm - să regândim modul în care sectorul poate fi cel mai bine structurat și operat... menținând în același timp amprenta de carbon la un nivel scăzut”, a declarat Tandi Dorji, președintele TCB și ministrul de externe al țării, într-o declarație.

Autoritățile au declarat că Bhutan a revizuit standardele pentru furnizorii de servicii, cum ar fi hotelurile, ghizii, operatorii de turism și șoferii.

Bhutan are nevoie de turiști

Turismul are 50.000 de angajați și a contribuit cu o medie anuală de aproximativ 84 de milioane de dolari în cei trei ani de dinaintea pandemiei. Oamenii considerau că aceasta este principala sursă de venit a tuturor.

Bhutan s-a deschis pentru turiștii de lux în 1974, când a primit 300 de vizitatori. Numărul lor a crescut la 315.600 în 2019, cu 15,1% mai mult decât în anul precedent, potrivit datelor TCB.

Operatorii de turism au declarat că vizitatorii vor fi liberi să își planifice vacanța în Bhutan așa cum doresc ei. Sangay Phuntso, care conduce compania Always Bhutan Travel din capitala Thimphu, a declarat că taxele ar putea fi o problemă pentru câțiva turiști, dar că bogații nu vor renunța la excursie.

„Cei care pot cheltui sunt bineveniți”, a spus Phuntso. „Suntem încântați”, potrivit CNN.