IKEA retrage un produs de pe piață, din cauza unor nereguli identificate: „Există riscul de pocnire violentă a produsului în timpul utilizării”

IKEA retrage un produs de pe piață, din cauza unor nereguli identificate: „Există riscul de pocnire violentă a produsului în timpul utilizării” Sursa: Dreamstime.com

Compania IKEA transmite cumpărătorilor săi că există un risc de pocnire violentă a unui anume produs, chiar în timpul utilizării. Este vorba despre rechemarea espressorul pentru plită METALLISK, pe fondul unor probleme legate de construcția supapei de siguranță.

IKEA decide să retragă un espressor de pe piață, după ce a constatat riscuri în ce privește funcționarea acestui tip de aparat electrocasnic.

IKEA retrage un produs de pe piață, din cauza unor pericole

„Întrucât siguranța este o prioritate principală la IKEA, retragem de pe piață espressorul METALLISK cu supapă de siguranță din oțel inoxidabil, cu marcaj de dată între 2040 și 2204 (aass), din cauza unui risc crescut de pocnire violentă a produsului în timpul utilizării.

Riscul a crescut după schimbarea materialului și a construcției supapei de siguranță; prin urmare, vor fi rechemate doar produsele prevăzute cu supapă de siguranță din oțel inoxidabil (de culoare argintie/gri). Restul unităților nu sunt incluse în campania de retragere de pe piață”, anunță IKEA.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cum poate fi returnat produsul retras

Aparatul poate fi returnat în magazine, spun reprezentanții IKEA, nefiind necesar un bon fiscal al produsului achiziționat.

„Espressorul METALLISK cu supapă de siguranță din oțel inoxidabil, cu marcaj de dată între 2040 și 2204 (aass), poate fi returnat la orice magazin IKEA, iar clienții vor primi înapoi suma integrală plătită pe produs. Nu este necesară o dovadă a achiziției (bon fiscal)”, mai transmit reprezentații companiei.

Decizie radicală luată de Ford. Sute de mii de mașini au fost rechemate în fabrică

Peste 700.000 de autoturisme produse de Ford au fost rechemate în fabricile din Statele Unite ale Americii, pentru a le fi remediate anumite probleme tehnice.

Inginerii de la Ford vorbesc despre o izolare mai bună a compartimentului motor, pentru a se evita în viitor apariția unor incendii, care ar putea duce la distrugerea mașinii, dar și despre probleme la sistemul de frânare.

Specialiștii din Statele Unite ale Americii susțin că în urma unor teste, care au fost efectuate de către uzinele Ford, s-a stabilit că există anumite probleme la pompele de ulei ale mașinilor. Lichidul poate ajunge accidental pe anumite componente ale motorului care se încălzesc foarte tare în urma funcționării, iar de aici și până la un incendiu nu mai există decât un pas.

Care mărci sunt vizate

În urma decizie celor de la Ford, au fost rechemate în fabrică 345.451 de autoturisme Ford Escape, produse în perioada anilor 2020 – 2022 și Ford Bronco Sport, fabricate în perioada 2021 – 2022, cu motoare de 1,5 litri.

De asemenea, Ford a mai decis să recheme în service și alte autoturisme produse sub propria siglă, la care s-au semnalat probleme cu privire la sistemul de frânare.

Ford spune că nu au existat victime în cele 67 de cazuri care le-au fost raportate. În această situație se află 391.836 de vehicule F-150, fabricate între anii 2021 – 2022, dar și Ford Maverick, Expedition, Lincoln Avigator, F-250, F-350, F-450 și F-550.