Soluția lui Macron pentru a-l calma pe Vladimir Putin: „Nu trebuie să umilim Rusia". Planul președintelui francez

Soluția lui Macron pentru a-l calma pe Vladimir Putin: „Nu trebuie să umilim Rusia". Planul președintelui francez Sursa foto: Twitter

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că există anumite soluții care să-l calmeze pe Vladimir Putin, dar Rusia nu trebuie să fie umilită. Acesta a mai precizat că Parisul va fi mediatorul războiului din Ucraina.

Emmanuel Macron a declarat că Rusia nu trebuie să fie umilită, astfel încât, atunci când atacurile vor înceta, să se poată găși o soluție diplomatică. Președintele francez a declarat că Parisul va încerca să fie mediatorul conflictului dintre Vladimir Putin și Ucraina.

Macron a a discutat cu președintele rus Vladimir Putin chiar după începerea războiului.

Poziția sa nu a fost pe placul unor parteneri estici și baltici din Europa, mai ales după ce a precizat că soluția este ca Rusia să fie tratată corespunzător.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Nu trebuie să umilim Rusia pentru că în ziua în care luptele se vor opri să putem construi o rampă de ieșire prin mijloace diplomatice", a declarat Macron într-un interviu acordat, sâmbătă, unor ziare regionale.

„Sunt convins că este rolul Franței să fie o putere de mediere", a adăugat președintele francez.

Macron ajută Ucraina

Macron a vorbit cu Putin în mod regulat încă de la începutul războiului. Președintele francez a încercat să-l convingă pe liderul de la Kremlin să pună capăt atacurilor din Ucraina.

„Cred, și i-am spus, că face o greșeală istorică și fundamentală pentru poporul său, pentru el însuși și pentru istorie", a spus Macron.

Putin si Macron

Sursa:news.ro

Franța a sprijinit Ucraina din punct de vedere militar și financiar, dar până acum Macron nu a ajuns la Kiev pentru sprijin politic simbolic. Cu toate astea, el a subliniat că va merge în țara lui Zelenski curând, mai ales după ce mai mulți lideri au fost la fața locului.

Parisul trimite arme ofensive, inclusiv tunuri obuziere Cezar luate din stocurile armatei franceze, potrivit Reuters.

Discuția dintre Putin și Macron

În urmă cu câteva zile, Vladimir Putin a avut o discuție telefonică cu Emmanuel Macron şi cu cancelarul german Olaf Scholz cărora. Președintele rus a declarat că este gata să pună capăt crizei alimentare generată de blocada cerealelor. Acesta a pus o condiție dură, ridicarea tuturor sancțiunilor.

„Rusia este dispusă să ajute la găsirea opţiunilor pentru un export fără obstacole al cerealelor, inclusiv al cerealelor ucrainene din porturile situate la Marea Neagră.

Dificultăţile legate de livrările de alimente au fost provocate de o politică economică şi financiară eronată a ţărilor occidentale, precum şi de sancţiunile antiruse impuse de aceste ţări.

O creştere a livrărilor de cereale şi de produse agricole ruse ar putea face să scadă tensiunile pe piaţa agricolă internaţională, ceea ce va necesita, în mod evident, ridicarea sancţiunilor în cauză împotriva Moscovei“, se arată într-un comunicat transmis de Kremlin după convorbirea telefonică, transmite Reuters.