Vladimir Putin, criticat și înjurat de militari. Înregistrări uluitoare cu un comandant al armatei Rusiei

Vladimir Putin, criticat și înjurat de militari. Înregistrări uluitoare cu un comandant al armatei Rusiei

Tensiunile cresc în mijlocul armatei ruse. Jurnaliștii de la Radio Svoboda au făcut publice înregistrări în care mai mulți comandanți îi critică pe liderii "operațiunii speciale" din Ucraina. Coloneii ruși folosesc cuvinte obscene la adresa lui Vladimir Putin și a lui Serghei Șoigu.

Rusia plănuia să cucerească Kievul și Ucraina în doar câteva zile. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, comandanții armatei sunt din ce în ce mai nemulțumiți. Radio Svoboda a scos publicat mai multe interceptări între oameni care ocupă poziție cheie în conducerea forțelor ruse, în acre aceștia îi critică dur pe Putin sau pe ministrul rus al Apărării Serghei Șoigu.

"Șoigu este un laic complet incompetent / Putin este un nenorocit, un pui de... / Dvornikov este o legentă", spun coloneii ruși.

În aceleași înregistrări, aceștia încearcă să justifice artocitățile făcute de armata rusă în Ucraina. Jurnaliștii au reușit să identifice mai multe persoane din înregistrările audio. Unul este un colonel care a participat și la evenimentele din 2015, atunci când Mariupol a fost bombardat și 30 de civili au fost uciși, iar peste 100 răniți. Al doilea ar fi un medic militar care are mai multe rude în Ucraina.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Dați mai multe bombe. Chiar dacă nu ajung unde vrem, să înceapă să le fie frică, să-i ia dracu. Să-i ia dracu pe aia de la căile ferate, din gări, pe toți, se aude pe înregistrare".

Colonelul rus acuzat că a bombardat Mariupol în 2015

Într-un alt pasaj coloneii despre comandanții armatei.

"Ăștia nu stau bine în picioare. Aleargă cu picioarele îndoite, toți acești generali, colonei, locotenenți. Generali..., i-au invitat pe toți să vină aici. Nimeni nu poate lupta sau nu vrea" spune o altă voce.

Potrivit jurnaliștilor, unul este militar al Forțelor Armate ale Federației Ruse, Maxim Vladimirovici Vlasov, sau Ugra cum i se mai spune. Acesta este unul dintre cei care au participat la bombardarea orașului ucrainean Mariupol în 2015. Potrivit anchetatorilor ucraineni, acesta a atacat alături de militanți ai grupării DNR zona Vostochny, unde nu existau baze militare. Acesta este pe dat în urmărire în Ucraina din 2015.

Vlasov vorbește într-o altă înregistrare despre războiul din Ucraina.

Maxim Vladimirovici Vlasov

"Pierderile sunt groaznice, băieții noștri*** Și sții, știu puțin aceasta istorie militară. O compar și eu cu războiul sovietică-finlandez din '39-'40 , cam așa e modelul".

Vlasov a fost recompensat pentru meritele sale și a crescut în grad de mai multe ori. În aceleași interceptări, acesta l-a luat la țintă și pe ministrul Apărării, Șoigu.

"E un profan în această afacere. Da. Asta nu este treaba lui, că nu se pricepe. El doar face spectacol".

Medicul Vitaly Kovtun, interlocutorul lui Vlasov este deranjat de banii pe care îi primesc oamenii lui Putin. De asemenea cei doi vorbesc și despre alți comandanți ruși, precum Pavel Plat, consilier al ministrului apărării și șef al Departamentului de control și supraveghere al Ministerului Apărării al Federației Ruse. Nici generalul erou al Rusiei, Alexander Dvornikov, nu a scăpat de critici.

"Au fost plătiți cu 30.000 fiecare. De unde i-au luat?", spune medicul.

"I-am adunat în jurul meu pe acești nenorociți , ei bine, dacă îl avem pe șeful inspecției, generalul-colonel Plat, ***. Nu a servit deloc în armată și a luat titlul de la Ministerul Situațiilor de Urgență, deși acest titlu încalcă legea, ***. Au dat naștere unei întregi galaxii de incompetenți. Acest Dvornikov, în general, este o legendă a artei. Ca general e terminat. El a fost cel care a venit cu o „aruncare anti-Bender”... Ei bine, pe scurt, este, în general, un idiot complet, fără cap", spune Vlasov.

Rusia folosește diferite tipuri de rachete în acest moment în Ucraina, iar Maxim Vladimirovici Vlasov i-a povestit prietenului său despre aceste acțiuni.

"O rachetă trebuie să zboare la Kiev la Rada Supremă. Totul, ***. De ce nu a zburat, nenorocitule? Nu înțeleg. Iar tu Putin, ***! De ce nu a zburat racheta la Kiev? Pentru ca ei să gândească*** în gură, ceva nu este în regulă, Ei bine, la naiba, probabil că nu sunt oameni importanți acolo. Crucișătorul nostru a fost distrus. Ce spune asta? Ne iau dracu", a mai spus comandantul.