Anchetă Recorder. Cum a fost executat de DIICOT un român aflat în misiune sub acoperire pentru „statul mafiot”. VIDEO

Anchetă Recorder. Cum a fost executat de DIICOT un român aflat în misiune sub acoperire pentru „statul mafiot”. VIDEO Sursă: Recorder

O nouă anchetă Recorder pune în lumină povestea lui Ionel Cruț, colaborator al procurorilor, infiltrat într-o rețea de contrabandă de țigări cu scopul de a aduna informații care să ajute la destructurarea acesteia. Numai că bărbatul și-a făcut treaba atât de bine încât a ajuns să conecteze la rețeaua de contrabandă și reprezentanți din cadrul Poliției de Frontieră, moment în care a fost pus sub acuzare de către DIICOT pentru trafic de țigări.

Noua anchetă Recorder nu este despre traficul de țigări, ci dezvăluie acea parte a statului român care se comportă ca un „clan mafiot”, trăgându-i la răspundere pe colaboratorii săi atunci când aceștia dau peste încrengături de interese. Este povestea lui Ionel Cruț, un român care a fost nevoit să plece din țară de teama unor posibile răzbunări, după ce a descoperit legături între angajații din cadrul Poliției de Frontieră și traficanții de țigări.

Cum a executat DIICOT un român aflat sub protecția statului

Ionel Cruț a lucrat pentru statul român în calitate de colaborator al procurorilor în dosare privind rețelele de contrabandă. Solicitat să se infiltreze într-o rețea de trafic de țigări pentru a strânge informații care să ajute la destructurarea grupului, românul a acceptat misiunea și a început să sape după detalii.

Numai că, în momentul în care a început să descopere legături între rețeaua de trafic de țigări și oameni din instituțiile statului, Ionel Cruț a rămas fără protecție din partea celor pentru care lucra, și a fost pus sub acuzare de către DIICOT pentru trafic de țigări, tocmai pentru faptele pentru care fusese autorizat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ulterior, Ionel Cruț a fost deconspirat și a fost nevoit să fugă din România de teama unor posibile răzbunări. „E greu de înțeles unde se termină structurile mafiote și unde încep instituțiile statului, pentru că se întrepătrund”, este concluzia la care a ajuns Ionel Cruț, după ce a fost abandonat de statul român.

Colaborarea dintre polițiștii de frontieră și traficanții de țigări

„Contrabanda cu țigări este o afacere de sute de milioane de euro pe care statul român se preface că nu poate să o stopeze. Milioane de pachete trec anual peste graniță și se vând în piețe, în văzul tuturor. Statul destructurează constant rețele de contrabandă și condamnă la închisoare interlopi fioroși, dar fenomenul merge nestingherit mai departe, sugerând că este condus din zone care rămân mereu neatinse.

Polițiștii de frontieră colaborează cu traficanții și adună averi impresionante, însă nu li se întâmplă nimic. Șefii lor sunt filmați la petreceri cu contrabandiștii și înregistrați în timp ce aranjează acțiuni de contrabandă, dar nu li se întâmplă nimic. Procurorii țin dosare la sertar și abandonează piste care conduc către oameni din instituțiile statului, dar nu suportă nicio consecință”, au transmis jurnaliștii Recorder cu privire la noua anchetă.