Noile strategii ale Pentagonului privind războiul din Ucraina. Care vor fi primele acțiuni de sprijinire a Ucrainei

Noile strategii ale Pentagonului privind războiul din Ucraina. Care vor fi primele acțiuni de sprijinire a UcraineiSursă: Facebook/ Володимир Зеленський

Pentagonul lucrează acum îndeaproape cu aliații săi europeni pentru a elabora o strategie de sprijin „pe termen mai lung” pentru Ucraina, având în vedere că războiul evoluează într-un conflict militar prelungit.

Agenda din Germania

Planificarea va trece în etapa de implementare în curând, deoarece secretarul american al apărării Lloyd Austin urmează să călătorească în Germania pe 26 aprilie pentru a se întâlni cu aliații cu privire la situația din Ucraina. Austin va găzdui un grup consultativ de apărare a Ucrainei la baza aeriană Ramstein, a declarat secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby.

„Vom discuta despre nevoile de apărare pe termen lung ale Ucrainei într-un mediu postbelic și despre cum ar putea arăta acesta”, a spus Kirby. „Secretarul consideră că nu este prea curând să începem să avem o discuție pe termen lung cu aliații și partenerii despre cum trebuie să arate suveranitatea ucraineană în viitor”.

Efortul general este atât internațional, cât și cu mai multe fațete, deoarece Pentagonul face pași specifici pentru a-și angaja partenerii din industria apărării în ceea ce privește modalitățile de a ajuta Ucraina. De exemplu, secretarul adjunct al apărării, Kathleen H. Hicks, s-a întâlnit cu liderii contractorilor americani pentru apărare pentru a discuta despre producția tipurilor de sisteme, echipamente și arme pe care Statele Unite le trimit în Ucraina, se arată într-un raport al Pentagonului.

„Am vrut să ne asigurăm că am avut o discuție bună și sinceră cu acești directori generali despre sistemele pe care le „produc; despre rata la care sunt produse; despre posibilitatea de a accelera unele dintre aceste linii de producție și de a le extinde pe baza atragerii din stocul nostru pentru a sprijini Ucraina”, a spus Kirby.

Noi arme antitanc

Atragerea ajutorului industriei ar putea ajuta la impulsionarea inovațiilor cheie sau la crearea infrastructurii pentru producția suplimentară accelerată de arme și sisteme de mare valoare pentru Ucraina. De exemplu, Raytheon ar putea accelera producția de Javelin pentru a asigura un flux constant de noi arme antitanc sau Northrop Grumman ar putea avea ocazia de a-și crește producția de drone pentru Ucraina. Poate că există variante de export ale unor platforme mai mari care ar putea ajuta și Ucraina.

Mulți dintre partenerii Pentagonului din industria de apărare au o experiență vastă în dezvoltarea și producerea rapidă a tehnologiilor necesare pentru război, ca răspuns la solicitările de nevoi operaționale urgente comune, dintre care multe au apărut în timpul războaielor în curs din Irak și Afganistan, potrivit The National Interest.

Ne puteți urmări și pe Google News