Marcel Ciolacu s-a dezlănţuit! De ce se scumpesc alimentele în pragul Paștelui. Acuzaţii extrem de grave: „Un pic întârziate măsurile”

Marcel Ciolacu s-a dezlănţuit! De ce se scumpesc alimentele în pragul Paștelui. Acuzaţii extrem de grave: „Un pic întârziate măsurile” Sursă: EVZ

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a acuzat marii retaileri că profită de perioada sărbătorilor pascale, când cererea pe piață este mare, pentru a majora prețurile care au suferit deja scumpiri pe fondul crizei economice întreținute și de războiul din Ucraina. Liderul social-democrat s-a arătat, însă, convins că în viitorul apropiat România va intra într-o zonă de predictibilitate și sustenabilitate.

Prețurile la produsele alimentare se scumpesc de la o zi la alta, instituțiile bancare internaționale estimând că în viitorul apropiat țările se vor confrunta cu o criză alimentară de proporții. Potrivit Băncii Mondiale, prețurile la alimentele de bază se vor majora cu 40 de procente mai mult. Întrebat despre trendul ascendent al scumpirilor, președintele PSD a acuzat retailerii că „speculează” în această perioadă, din cauza sărbătorilor pascale care sunt deosebit de importante pentru creștini.

Cum explică Marcel Ciolacu scumpirile de prețuri

„România a trecut prin două momente dificile, pe care le știm cu toții şi nu trebuie să ascundem acest lucru – a fost acea liberalizare haotică, din punctul meu de vedere, la prețul energiei. Au venit un pic întârziate măsurile, fiind concepută şi promulgată o lege care am atras atenție că nu poate fi aplicată (...) şi a venit un val de scumpiri pe un moment de emoție şi nu pe ceva predictibil şi sustenabil”, a declarat președintele social-democraților.

Marcel Ciolacu a atras atenția că, pe fondul unei sărbători atât de importante pentru creștini și români, marii retaileri speculează. Cu toate acestea, în opinia sa, în viitorul apropiat economia națională va intra într-o etapă mai relaxată.

Ne puteți urmări și pe Google News

Când va deveni predictibilă și sustenabilă economia românească

„Sunt convins că, după aceste două şocuri, începem să intrăm într-o zonă predictibilă şi sustenabilă şi pentru bugetul de stat, şi pentru oameni. De aceea am venit cu acest pachet, «Sprijin pentru România»”, a susținut președintele PSD, Marcel Ciolacu.

În altă ordine de idei, amintim că la începutul ședinței de guvern de joi, în care urmau a fi aprobate noi măsuri de sprijin pentru români, premierul Nicolae Ciucă a anunțat că va da undă verde pentru schema de ajutor de stat din cadrul pachetului «Sprijin pentru România», care se axează atât pe măsuri sociale, cât și pe investiții.

„Vom aproba schema de ajutor de stat de care vor beneficia investițiile în economia României, a căror valoare inițială va fi de minim un milion de euro. Continuăm, deci, să dezvoltăm toate elementele de reglementare, să luăm toate măsurile necesare la nivelul Guvernului, astfel încât aceste măsuri să intre cât mai repede în vigoare și să producă efecte, așa cum ne-am asumat”, a spus printre altele premierul Nicolae Ciucă, cu referire la pachetul «Sprijin pentru România».