Creșterea în greutate poate dezvolta riscul unor boli mortale

Creșterea în greutate poate dezvolta riscul unor boli mortale Obezitate. Sursa foto: Arhiva EVZ

Britanicii ar trebui să-și mențină talia la mai puțin de jumătate din înălțime, potrivit experților sănătății. Un organ de supraveghere al NHS spune că este o modalitate ușoară pentru oameni de a reduce riscul de îmbolnăvire în viitor.

Înseamnă că un adult ar trebui să-și facă griji odată ce dimensiunea blugilor depășește o anumită măsură. Este prima dată când Institutul Național pentru Excelență în Sănătate și Îngrijire le-a spus oamenilor să-și urmărească interesul privind sănătatea. Doi din trei adulți sunt prea grași, crescându-și șansele de diabet, boli de ficat și de inimă și mai multe tipuri de cancer.

Dr. Paul Chrisp, directorul centrului de ghiduri la NICE, a declarat: „Un beneficiu clar al utilizării raportului talie-înălțime este că oamenii îl pot măsura cu ușurință, pot interpreta rezultatele și pot solicita sfatul medicului dacă au o stare de sănătate crescută."

Ce a relevat un sondaj făcut în Anglia

Profesorul Rachel Batterham, consultant în obezitate, diabet și endocrinologie, care a contribuit la redactarea raportului, a spus: „ Grăsimea din jurul abdomenului crește riscul unei persoane de a dezvolta mai multe boli care limitează viața, inclusiv diabetul de tip 2 și bolile de inimă. Raportul talie-înălțime este o măsurătoare simplă, ușor de făcut, care identifică persoanele care prezintă un risc crescut pentru sănătate și ar beneficia de sprijin pentru gestionarea greutății pentru a-și îmbunătăți sănătatea.”

Ne puteți urmări și pe Google News

Sondajul de sănătate din 2019 pentru Anglia a estimat că 28% dintre adulți erau obezi și 36% supraponderali. Costul actual al obezității este de 6,1 miliarde de lire sterline pentru NHS și 27 de miliarde de lire sterline pentru societate în general, potrivit The Sun.