Banii au intrat deja pe card! Veşti uriaşe pentru aceşti români. Majorările sunt de 25%

Banii au intrat deja pe card! Veşti uriaşe pentru aceşti români. Majorările sunt de 25% sursa: arhivă EVZ

Polițiștii vor primi în această lună bani mai mulți la salariu. Este vorba despre restanța salarială cuvenită pentru anul 2022, în cuantum de 25%, care va intra pe card odată cu salariul din luna aprilie. Oamenii legii vor mai primi restul restanțelor în alte două tranșe în 2023 și 2024.

Informația a fost confirmată și se Ministerul Afacerilor Interne. „Urmare solicitărilor SNPPC din cursul acestui an, MAI ne-a confirmat, în scris, că va acorda restanța salarială cuvenită pentru 2022, în cuantum de 25%, conform OUG nr. 75/2020, odată cu drepturile salariale din luna aprilie.

Reamintim faptul că SNPPC a inițiat zeci de mii de procese pentru membrii săi, în Justiție, privind SNM (salarizarea la nivelul maxim al funcției publice echivalente), obținând, în 2019-2020-2021, mai multe decizii definitive ale Curților de Apel, precum și confirmarea celei mai înalte instanțe, ICCJ, că problematica salarizării trebuie revizuită și adusă în actualitate.

Continuăm acțiunile, chiar și în această situație, pentru că OUG 75/2020, inițiată de MAI, nu acordă drepturile restante la nivelul cuantumurilor cerute de noi, iar instanțele civile ne dau dreptate pe ,,bandă rulantă”, se arată într-un comunicat al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI.

Ne puteți urmări și pe Google News

Bani plătiți în cinci tranșe

Salariile polițiștilor au fost recalculate în funcție de mai multe criterii, iar diferențe de bani vor intra pe card în mai multe tranșe. În aprilie se acordă a treia tranșă de bani din total salariilor recalculate, în cuantum de 25%. Tranșa de anul viitor este în cuantum de 25% și va trebui plătită până în ultima zi din 2023. Anul 2024 vine cu o tranșă mai mare, aceasta fiind în cuantum de 35%, plătită până la finalul anului.

Polițiștii au mai primit alte două tranșe de bani în anii anteriori, în valoare mult mai mică. În 2020 li s-a acordat 5%, iar în 2021 a fost alocată o tranșă în cuantum de 10%.

Cine va primi mai mulți bani la salariu în aprilie

Recalcularea salariilor angajaților din MAI se face, potrivit OUG 75/2020, având în vedere următoarele aspecte:

”valoarea corespunzătoare sporului de fidelitate prevăzut de legislația în vigoare până la data de 31 decembrie 2009, prin raportare la nivelul aferent perioadelor de activitate ale polițiștilor desfășurate și după această dată în instituțiile din sectorul de apărare națională, ordine publică și securitate națională, în calitate de militar, polițist, funcționar public și personal contractual, după caz. Aceasta se include în valoarea salariilor de funcție ale polițiștilor”

”valoarea corespunzătoare sporului pentru absolvirea instituţiilor de învăţământ superior, cu diplomă de licenţă, prevăzut de legislaţia în vigoare până la data de 31 decembrie 2009. Aceasta se include doar în valoarea salariilor de funcţie ale agenţilor de poliţie care îşi desfăşoară activitatea în domenii corespunzătoare studiilor absolvite, în mod asemănător cu situaţiile în care agenţii de poliţie beneficiază de această valoare”

”valoarea sporului pentru condiţii de pericol deosebit prevăzut de legislaţia în vigoare până la data de 31 decembrie 2009, la nivelul maxim aflat în plată pentru activitatea desfăşurată în aceleaşi condiţii, în mod asemănător cu situaţiile în care poliţiştii încadraţi pe funcţii similare beneficiază de această valoare”

”valoarea sporului pentru complexitatea muncii prevăzut de legislaţia în vigoare până la data de 31 decembrie 2010, la nivelul maxim aflat în plată pentru activitatea desfăşurată în aceleaşi condiţii, în mod asemănător cu situaţiile în care poliţiştii încadraţi pe funcţii similare beneficiază de această valoare”, se arată în OUG anterior menționat.