Joe Biden l-a numit pe Vladimir Putin „o brută”. Președintele SUA știe când va ceda liderul de la Kremlin

Joe Biden l-a numit pe Vladimir Putin „o brută”. Președintele SUA știe când va ceda liderul de la Kremlin sursa: arhivă EVZ

Joe Biden este de părere că sancțiunile prelungite impuse Rusiei trebuie să dea rezultate în cele din urmă. Președintele SUA a afirmat că nu se aștepta ca Vladimir Putin să cedeze cu una, cu două.

Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii (SUA), a participat, joi, la Summitul G7, iar la final a afirmat, în cadrul unei conferințe de presă nu se aștepta ca Vladimir Putin, președintele Rusiei, să oprească invazia din Ucraina, forțat de sancțiunile dictate împotriva țării sale.

Joe Biden, despre sancțiunile care presează Rusia lui Vladimir Putin

Întrebat ce va face în continuare, în condițiile în care până acum metoda descurajării lui Vladimir Putin nu a funcționat, Joe Biden a răspuns:

„Eu nu am spus că sancțiunile îl vor descuraja. Sancțiunile niciodată nu descurajează. Principalul scop al sancțiunilor este să crești, să sporești presiunea și de aceea am cerut această întâlnire NATO pentru a mă asigura că după o lună vom continua, vom susține ceea ce facem, și că până la finalul anului aceste sancțiuni vor fi implementate. Asta îl va opri.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cel mai important lucru este să rămânem uniți ca lumea să continue să se concentreze asupra faptului că acest individ este o brută și că viețile unor oameni nevinovați au fost distruse.”

Întrebat dacă are informații că Vladimir Putin ar fi pregătit să folosească arme chimice, liderul de la Casa Albă a răspuns: „Nu vreau să răspund la această întrebare, vom răspunde dacă le folosește, iar natura răspunsului va fi după cum vor fi folosite.”

Ajutorul pe care îl va primi Ucraina din partea Americii

De asemenea, Biden a anunțat că țara sa va oferi Ucrainei suma de 2 miliarde de dolari, un ajutor militar direct care îi va ajuta pe ucraineni să reziste în fața invadatorilor ruși.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat joi că Alianţa Nord-Atlantică va furniza Ucrainei echipamente de protecţie împotriva ameninţărilor chimice, biologice şi nucleare şi îşi va proteja şi forţele desfăşurate pe flancul estic împotriva acestor ameninţări.

Aliaţii sunt preocupaţi de posibilitatea utilizării unor astfel de arme în Ucraina după invazia rusă şi „au convenit să furnizeze echipamente pentru a ajuta Ucraina să se protejeze împotriva ameninţărilor chimice, biologice, radiologice şi nucleare”, a afirmat Stoltenberg la finalul unui summit extraordinar al liderilor Alianţei. El a spus că Rusia ar putea încerca să creeze un pretext pentru utilizarea de arme chimice în Ucraina, acuzând SUA şi pe aliaţii lor că pregătesc un astfel de atac.