Drama teribilă a Prințului Harry! Nimeni nu şi-ar fi imaginat. Trece printr-o cumplită durere! „Jena și suferința!”

Drama teribilă a Prințului Harry! Nimeni nu şi-ar fi imaginat. Trece printr-o cumplită durere! „Jena și suferința!” Prințul Harry Sursa foto: Photokvu | Dreamstime.com

Avocații Prințului Harry au susținut că ducele de Sussex a suferit „răni semnificative, jenă și suferință”, toate acestea fiind cauzate de acoperirea mediatică a demersurilor sale legale. Ducele a dat în judecată „The Mail on Sunday”, după ce jurnaliștii publicației au scris că „aparatul de relații publice (al prințului - n.r.) a încercat să dea o turnură pozitivă” unei situații legate de gărzile sale de corp. 

Prințul Harry suferă „jenă și suferință”, după o „frenezie alimentată de ostilitate”, au spus avocații acestuia, precizând că articolul publicat de „The Mail on Sunday” a adus comentarii „adverse și ostile” și că au fost, în mod evident, „excepțional de grave și dăunătoare”. Atitudinea jurnaliștilor publicației amintite constituie „un atac la adresa onestității și integrității” prințului și „subminează capacitatea sa de a se implica atât în activități caritabile, cât și filantropice”, au susținut avocații.

Prințul Harry solicită daune morale pentru calomnie și un ordin judecătoresc care să împiedice ziarul să republice declarațiile defăimătoare la adresa sa.

Prințul Harry este rănit profund de mass-media

Ducele ar fi „suferit prejudicii serioase pentru reputația sa și a suferit răni semnificative, jenă și suferință care continuă”, au arătat judecătorii într-un proces la Înalta Curte, în care se cer „daune serioase” pentru duce. Se spune că articolul din „The Mail of Sunday” ar fi inspirat o „frenezie de comentarii ostile” la adresa lui Harry.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ziarul a dezvăluit pentru prima dată că Harry a cerut controlul judiciar al Ministerului de Interne după ce s-a decis să nu se asigure protecția poliției pentru el și familia sa atunci când vizitează Marea Britanie. La scurt timp după ce articolul a fost publicat pe 16 ianuarie, echipa lui Harry a trimis o declarație prin care a confirmat că ducele a solicitat revizuirea judiciară.

În declarație se menționa: „Ducele s-a oferit pentru prima dată să plătească personal pentru protecția poliției britanice pentru el și familia sa în ianuarie 2020 la Sandringham”.

Cu toate acestea, în timpul primei audieri a cazului, avocații guvernului ar fi declarat că oferta de plată „nu a fost în mod notabil avansată către Ravec [Comitetul executiv pentru protecția regalității și a personalităților publice]” atunci când ducele a vizitat Regatul Unit în iunie 2021 sau în orice corespondență imediată care a urmat.

Săptămâna următoare, The Mail on Sunday a publicat un alt articol în care se afirma că „dezvăluirile sunt o dezmințire zdrobitoare a declarației publice inițiale a lui Harry, care a lăsat să se înțeleagă că a fost întotdeauna dispus să achite factura”.

Jurnaliștii au încălcat „cele mai elementare standarde de etică”

Dar avocații lui Harry susțin că remarcile avocaților guvernului nu au fost „deloc o respingere a declarației publice a reclamantului, cu atât mai puțin una zdrobitoare”. Ei spun că se referă doar la relațiile sale cu Ravec, dar nu și la ofertele de plată pentru protecție făcute altor părți externe, potrivit The Express.

Avocații lui Harry au declarat că acesta „a fost supărat (dar, din păcate, nu a fost surprins) de denaturarea faptelor de către pârât, încălcând cele mai elementare standarde de etică jurnalistică”.

Avocații săi se opun în special afirmației potrivit căreia a încercat să țină cazul secret și noțiunii că „a încercat în mod necorespunzător și cinic să manipuleze și să confunde opinia publică permițându-și să facă declarații false și înșelătoare cu privire la disponibilitatea sa de a plăti pentru protecția poliției”.