Se schimbă harta Europei! Dezvăluirea teribilă în plin război. Ce vrea, de fapt, Vladimir Putin

Se schimbă harta Europei! Dezvăluirea teribilă în plin război. Ce vrea, de fapt, Vladimir Putin

Vladimir Putin își dorește refacerea fostei Uniuni Sovietice, iar pentru a atinge acest obiectiv și-apropus ca viitoare țintă Republica Moldova. Acest scenariu circulă de câtva timp în spațiul public, fiind lansat, pentru prima oară, de presa din Statele Unite care cita surse de la Casa Albă. De această dată, ipoteza este confirmată de un jurnalist ucrainean.

Jurnalistul ucrainean Dmitri Gordon este de părere că Vladimir Putin și-a propus ca următoare țintă, după ce va încheia socotelile în Ucraina, Republica Moldova. Jurnalistul susține, într-un interviu pentru JurnalTV, că Vladimir Putin dorește să refacă URSS. În componența viitorului imperiu sovietic ar urma intre Ucraina, Belarus și Moldova, dar nu și țările baltice.

Un astfel de scenariu circulă de mai multă vreme în spațiul public, fiind prezentat, în urmă cu o săptămână, într-un articol New York Times. Conform acesti surse, experții militari de la Casa Albă iau în considerare o eventuală extindere a războiului în Republica Moldova sau Georgia. Sunt două state care tocmai și-au declarat intenția și au semnat cererea de aderare la Uniunea Europeană.

În primele zile ale invaziei, fostul premier moldovean Ion Sturza a spus că Putin nu se va opri. El avertiza că regiunea Transnistria este în pericol.

„Rușii nu se vor opri în Ucraina sau vor încerca, cel puțin, să unească regiunile de sud. Este vorba despre acea Novorossia pe care Surkov a desenat-o și nu este ceva imaginar, ci înseamnă regiunile Harkov, Lugansk până la Odessa și mai este doar un pas până în Transnistria. Avem motive să ne îngrijorăm, dacă suntem cetățeni responsabili ai lumii civilizate. Acum suntem într-un nou război rece, doar că de partea cealaltă a baricadei este un om irațional, pentru că Putin demult nu mai este un partener rațional“, a declarat Ion Sturza, la Jurnal TV.

De altfel, zilele trecute, Transnistria a solicitat Republicii Moldova și comunității internaționale să-i fie recunoscută independența. Aceasta în condițiile în care Republica Moldova a solicitat aderarea la Uniunea Europeană.

Anunțul momentului! Când se va întâlni Maia Sandu cu președintele Vladimir Putin

Sursa: Inquam

Situația de pe front este defavorabilă Rusiei

Pe de altă parte, jurnalistul ucrainean a explicat că armata rusă suferă pierderi considerabile pe front și este demoralizată. Soldații ruși își abandonează echipamentul și vehiculele militare de teamă că ar putea pica victime atacurilor cu arme anti-tanc lansate de adversari.

De partea cealaltă, jurnalistul susține că armata ucraineană continuă să primească armament de la statele NATO. Drept urmare este gata să respingă atacurile inamicului, iar moralul este în creștere.

Potrivit informațiilor prezentate de Dmitri Gordon, peste 12.000 de soldaţi ruşi şi-au pierdut viaţa în război.  Autoritățile din Rusia nu întreprind nimic pentru a prelua și pentru a transporta corpurile neînsufleţite.

În acest context, Dmitri Gordon l-a numit pe Vladimir Putin, „schizofrenic” și a spus că nu va reuși să obțină o victorie în războiul din Ucraina. iar sancțiunile impuse de comunitatea internațională Rusiei va pune economia la pământ într-un timp scurt.

sursa: Facebook

Rusia ar putea intra în incapacitate de plată

De altfel, Carmen Reinhart, economist șef al Băncii Mondiale, a avertizat că Rusia și Belarus sunt „foarte aproape” de default. Acestea vor intra în incapacitate de plată. Rusia este aproape de situația în care nu-și va mai putea plăti datoriile din cauza sancțiunilor impuse de Occident. Un test cheie pentru Vladimir Putin va avea loc miercuri, 16 martie, când statul rus va trebui să plătească 117 milioane de dolari pentru unele dintre datoriile sale denominate în dolari americani.

Chiar dacă Rusia are datorii relativ scăzute, iar sistemul său financiar este mai puțin integrat cu restul lumii, analiștii avertizează că neputința de a plăti aceste datorii ar putea avea consecințe neprevăzute, potrivit theguardian.com.

Rusia va avea o perioadă de grație de 30 de zile, în cazul în care nu va efectua cele două plăți de cupoane sau dobânzi regulate pe 16 martie. Astfel, incapacitatea de plată (default) va fi declarată oficial abia în luna aprilie. Un default apare atunci când un datornic nu reușește să efectueze plățile convenite pentru datoriile sale.

Ne puteți urmări și pe Google News