Republica Moldova a intrat în cărți pentru aderarea la Uniunea Europeană. Vizită surpriză făcută la Chișinău

Republica Moldova a intrat în cărți pentru aderarea la Uniunea Europeană. Vizită surpriză făcută la Chișinău sursa: arhivă EVZ

Șeful diplomației europene, Josep Borell, va ajunge, astăzi, în România, apoi va pleca la Chișinău, pentru a discuta despre posibilitatea ca Republica Moldova să adere în viitor la UE.

Josep Borrell, șeful diplomației europene, urmează să facă o vizită, astăzi, în Republica Moldova, acolo unde va discuta despre perspectivele acestei țări pentru integrarea în UE. Înaltul oficial al UE pentru Politică Externă va ateriza la Iași, de unde va pleca la Chișinău cu mașina, anunță g4media.

Josep Borrell se duce în Republica Moldova pentru a discuta despre integrarea țării în Uniunea Europeană

„Vom continua eforturile de a ancora Republica Moldova în spaţiul valoric european. Partenerii şi prietenii noştri susţin deplin dreptul nostru de a ne decide singuri soarta şi de a avansa pe calea integrării europene”, afirma, ieri, Maia Sandu, președintele Moldovei.

Liderul de la Chișinău a discutat în ultima perioadă cu mai mulţi parteneri europeni, cărora le-a transmis că, pentru Republica Moldova, integrarea europeană este garanţia cea mai importantă că va rămâne parte a lumii libere, în care demnitatea umană, drepturile şi libertăţile omului sunt preţuite şi respectate. De asemenea, asta ar atrage automat și îmbunătăţirea vizibilă a condiţiilor de viaţă ale locuitorilor țării.

Ne puteți urmări și pe Google News

Președintele Maia Sandu, despre ajutorul pe care l-a oferit țara sa, Ucrainei, în timpul războiului cu Rusia

De asemenea, liderul de la Chișinău a vorbit și despre conflictul din Ucraina. Republica Moldova a oferit ajutor țării invadate și refugiaților. „În aceste zile, țara noastră a dat dovadă de o mobilizare exemplară pentru a ajuta refugiații ucraineni ajunși în Moldova. Mulțumesc tuturor angajaților poliției de frontieră, ai Serviciului Vamal, ai Inspectoratului General al Situațiilor de Urgență, ai trupelor de carabinieri, ai poliției de patrulare, ai serviciului SMURD, tuturor primarilor, lucrătorilor primăriilor, asistenților sociali, medicilor, angajaților ministerelor și agențiilor și altor angajați ai statului implicați în efortul de gestionare a fluxului de refugiați”, a mai precizat președintele Moldovei.

„Vă mulțumesc pentru munca exemplară și dăruirea de care dați dovadă, în aceste zile dificile și incerte, lucrând în condiții grele, cu resurse limitate și sub o mare presiune. Mulțumesc de asemenea diplomaților noștri, care au rămas la datorie, în condiții de risc sporit, și care oferă sprijin cetățenilor pomeniți în dificultate din cauza situației create în țara vecină și în regiune”, a mai declarat președintele Maia Sandu.